Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 листопада 2017 року 12:41

Делегація Пирятинської міської ради відвідала Білозірську ОТГ

1 листопада делегація фахівців та депутатів Пирятинської міської ради відвідала Білозірську об’єднану територіальну громаду Черкаського району Черкаської області. Поїздку здійснено з метою обміну досвідом наших громад, об’єднаних тим, що вони одними з перших в Україні пішли шляхом впровадження реформи з децентралізації влади, місцевого самоврядування, мають певні здобутки у своїй діяльності.

Відбулася зустріч з сільським головою Міцуком В.П., який презентував досвід роботи Білозірської ОТГ та відповів на численні запитання пирятинців щодо здійснення нових повноважень, надання адміністративних та соціальних послуг населенню, залучення інвестицій, участі в конкурсах проектів і програм, розвитку територій, які увійшли до складу об’єднаної громади, діяльності комунальних закладів, опорної школи тощо.

Пирятинці відзначили, зокрема, надзвичайно високу активність жителів Білозір’я у Громадському бюджеті, який запроваджено цього року. Всього було подано 22 проекти, 19 з них рекомендовано до участі в голосуванні. Проектні пропозиції подали 5 приватних підприємців, кілька релігійних громад, громадські організації, навчальні заклади. За підсумками голосування буде визначено три проекти-переможці на загальну суму 150 тисяч гривень.

Члени делегації відвідали Білозірську сільську академію футболу для дітей та юнацтва Черкаської області. Об’єкт, який є гордістю громади, був збудований на кошти земляка – мецената, який вирішив поділитися своїми статками, вклавши понад 40 мільойонів гривень у розвиток дитячого та юнацького спорту. На даний час в учбово-тренувальних групах і відділеннях Академії займається понад 300 дітей із сіл Черкаського та Смілянського районів Черкаської області, а до кінця 2020 року планується збільшити кількість вихованців до 1500.

Крім того, пирятинці відвідали Центр надання адміністративних та соціальних послуг, Центр культури і дозвілля, дошкільний навчальний заклад „Червона шапочка“, який відвідує 236 малят.

Пирятинці подякували Міцуку В.П. за цікаву, змістовну зустріч та запросили відвідати Пирятинську ОТГ.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua