Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 листопада 2017 року 18:29

Суспільно-активна громада – запорука успіху

Участь громади у прийнятті рішень - важливий напрямок діяльності органів місцевого самоврядування. З метою збільшення активності мешканців ОТГ у житі громади, Пирятинська міська рада є учасником проекту „Підтримка ролі громадськості в управлінні місцевим розвитком в Україні“, що реалізується Асоціацією малих міст України за фінансової підтримки американського Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

В рамках проекту 15 листопада у Пирятині, в Центрі громадського діалогу, відбувся семінар-тренінг на тему „Розвиток місцевої демократії. Залучення громадян до процесу оцінки якості надання адміністративних послуг“. У заході взяли участь керівництво та працівники міської ради, адміністратори ЦНАПу, депутати міської ради, представники громадських організацій, активні жителі міста.

Міський голова Олексій Рябоконь у вітальному слові зазначив, що для міської ради дуже важливо, щоб громада брала участь у прийнятті рішень. Адже діяльність органів місцевого самоврядування повинна орієнтуватися на інтереси людей, а без самих людей це зробити неможливо. Тому суспільно-активна громада – це запорука успіху.

Експерти проекту Анатолій Ковтонюк та Ірина Синицька розповіли присутнім про демократію участі, нормативно-правове забезпечення механізмів участі громадськості. Презентували кращі практики залучення громадськості до процесу прийняття управлінських рішень. Разом з учасниками визначалися, кому більше потрібна демократія участі: владі чи самій громаді.

Під час практичних завдань групи учасників формували мапи залучення громадськості до процесу прийняття управлінських рішень на прикладі ОТГ. Також займалися розробкою пропозицій до проекту програми розбудови суспільно-активної громади, яка буде доопрацьована на засіданні Клубу громадського діалогу.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua