Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 листопада 2017 року 16:28

Чи будує Баришівська зернова компанія цех для змішування мінеральних добрив?

8 листопада під час засідання виконкому міської ради було порушено питання щодо будівництва на вулиці Південна цеху для змішування мінеральних добрив. Член виконкому міської ради Віктор Бугайов зазначив, що в місті поширюється інформація, що „Баришівська зернова компанія“ незаконно будує екологічно небезпечний об’єкт.

На засідання запросили представника ТОВ „Баришівська зернова компанія“ – директора Пирятинського елеватора Володимира Клепача. Він пояснив, що в газеті „Пирятинські вісті“ від 04.11.2016 р. було опубліковано заяву про наміри на будівництво об’єкта змішування мінеральних добрив. Жодних зауважень чи заперечень від громади не надходило. Нині підприємство замовило документацію щодо оцінки впливу на навколишнє середовище. Розробляє її інститут при Міністерстві екології України. Після того, як будуть всі документи та висновки фахівців, буде проведено громадські слухання.

Як сказав Володимир Клепач, „Баришівська зернова компанія“ дійсно придбала склади на території „Полтавапаливо“ по вулиці Південній, але будівництво там не здійснюється. Приміщення будуть використовуватися під зберігання пілетів та брикетів, оскільки Пирятинський елеватор переходить на альтернативні види палива.

Міський голова Олексій Рябоконь наголосив, щоб Володимир Клепач довів до відома керівництва підприємства, що громада Пирятина занепокоєна майбутнім будівництвом, тому міська рада буде тримати на контролі це питання. Обов’язково провести громадські слухання і, в разі згоди громади, всі етапи будівництва здійснювати відповідно до чинного законодавства.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua