Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 листопада 2017 року 11:49

Відсвяткували 50-річчя музею

Відбулася надзвичайна подія у житті нашого міста та району - 50 років виповнилося Пирятинському краєзнавчому музею.

Створенню цього музею передувала клопітка праця краєзнавців нашого району. Ідея про відкриття у місті музею належить Святогору Анатолію Андрійовичу. Тоді багато пирятинців долучились до відкриття ще одного культурного закладу в місті.

Присутніх привітала директор музею Наталія Купріян. Вона розповіла про досягнення в музейній справі за останні роки існування музею, наголосила на тому, що це подія є пам’ятною, адже до річниці музею виготовлено та встановлено дерево „Кохання, бажання, добра!“. Сприяли появі цього витвору мистецтва: президент Пирятинського районного фонду „Безпека дорожнього руху“ Микола Шаповал, міська рада та зацікавлені в розвитку нашого краю жителі міста та району. Автор роботи - Станіслав Сімон. В підготовці до проведення заходу взяли участь: Національний природний парк „Пирятинський“ та колектив ДП „Пирятинський лісгосп“.

Головний зберігач музею Олександр Рудковський розповів про перші кроки творчого пошуку наших краєзнавців, які збагачують невичерпну скарбницю культури нашого краю. З привітаннями виступили члени Пирятинського історико-краєзнавчого товариства.  Олександр Вовк передав до фондів музею залізничний ліхтар, а Андрій Василенко -  скам’янілості папороті.

Виконуючий обов’язки міського голови Ігор Шикеринець та начальник відділу культури і туризму міської ради Лідія Прокопенко відзначили кращих краєзнавців та вручили сертифікат на отримання фотоапарату для Пирятинського краєзнавчого музею.

Особливу подяку колектив отримав від заступника директора Полтавського краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського Володимира Годзенка. Директора музею нагородили грамотою Управління культури облдержадміністрації.

Присутніх розважали кращі краєзнавці: члени народознавчого гуртка „Берегиня“ опорного закладу І-ІІІ ступенів № 6, керівник Алла Івченко; дитячий колектив „Соняшник“ (учні 4-Б класу Пирятинського ліцею), керівник Ірина Хижняк, та постійна учасниця майстер-класів з народним фольклорно-етнографічним колективом „Древо“ Альона Литвиненко.

Всі присутні отримали масу задоволення та скуштували трав’яний чай зі смаколиками.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua