Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 жовтня 2017 року 14:08

Пільгове довготермінове кредитування на будівництво (придбання) житла як спосіб забезпечення пирятинців житлом

3 жовтня відбулося засідання робочої групи з питання впровадження дієвих механізмів забезпечення громадян житлом. Зокрема, мова йшла про сприяння молодіжному житловому будівництву.

Заступник міського голови Ігор Шикеринець, фахівці та депутат міської ради зустрілися із директором та його заступником регіонального відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництва Оленою Алексєєвою та Артуром Волошовим, які розповіли про основні напрями виконання державних та місцевих програм забезпечення громадян житлом, що реалізуються Полтавським регіональним управлінням Держмолодьжитла.

Детально зупинилися на обласній програмі пільгового довготермінового кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла. Фінансування здійснюється за кошти обласного бюджету та інших місцевих бюджетів, вік позичальника та членів його сім’ї не повинен перевищувати 35 років. Позичальник повинен перебувати на квартирній черзі, бути платоспроможним. Термін надання кредиту – до 30 років. Відсоткова ставка за кредитом – 3 % річних, внесок позичальника – від 6 % вартості житла.

На сьогодні на квартирному обліку Пирятинської міської ради перебуває 158 людей, з них 60 – віком до 35 років. Тому питання забезпечення житлом пирятинців актуальна. Представники Фонду рекомендували міській раді визначитися із категоріями громадян, які потрібно забезпечити житлом першочергово, а вони в свою чергу нададуть пропозиції, як краще це реалізувати.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua