Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 жовтня 2017 року 20:34

Вітання зі сторічним ювілеєм

17 жовтня жительці Пирятина Василисі Сидоренко виповнилося 100 років. Жінка народилася за кілька днів до Жовтневого перевороту, 17 жовтня 1917 року, і пережила три війни, два голодомори, важкі повоєнні часи…

Народилася ювілярка на Лубенщині, перед початком Другої світової зустріла своє кохання і вже готувалася до весілля. Але одружитися довелося після великої Перемоги.

У перші місяці війни Василиса потрапила до санітарного потягу, який перевозив тяжко поранених бійців з передової до Красноярська. Перемогу зустріла в Берліні. Після війни повернулася до Лубен, де її знайшов наречений. Він теж воював, отримав поранення, став інвалідом, але, пройшовши через пекло війни, вижив і відшукав дівчину, з якою мав побратися ще у червні 1941-го.

Разом із чоловіком Василиса переїхала до Пирятина. У 1948 році у молодих народилася донька Люба. Вона і сьогодні живе з матір’ю, піклується про неї, охоче приймає родичів і гостей. Розповідає, що мати все життя тяжко працювала: робочою на сироробному заводі, вантажником на комбінаті хлібопродуктів. Разом з батьком виховала двох дітей, онуку, двох правнуків. Останні роки слабує, недочуває і гірше бачить, але така ж привітна, як замолоду, і, коли дозволяє здоров’я, намагається не сидіти без діла, допомагає доньці.

Зі сторічним ювілеєм Василису Василівну привітали секретар міської ради Тетяна Чайка, керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур, головний спеціаліст з соціальних питань Анастасія Колос та головний бухгалтер міської ради Ірина Цюра. Вручили вітальну адресу від міського голови Олексія Рябоконя та подарунок, побажали ювілярці здоров’я, поваги від дітей та рідних і ще багато років активного життя.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua