Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 червня 2016 року 10:43

Сесія міської ради визнала повноваження старост сіл Пирятинської міської об’єднаної громади

03 червня 2016 року відбулася десята позачергова сесія Пирятинської міської ради. ЇЇ проведення було спричинене необхідністю підведення підсумків перших виборів старост сіл Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, які відбулися 15 травня цього року.

Відповідно до Закону України „Про місцеві вибори“ голова Пирятинської міської виборчої комісії Наталія Олійник проінформувала депутатів міської ради про результати виборів та реєстрацію старост.  Рішенням сесії інформацію міської виборчої комісії взяли до відома,  визнали повноваження старости с. Калинів Міст Руслана Лук’яненка та старости с Олександрівка Івана Тарасовського.

Новообраних старост ввели до складу виконавчого комітету міської ради. Крім того, за пропозицією міського голови Олексія Рябоконя, у складі виконкому залишили Ніну Клітко, колишнього сільського голову Олександрівської сільської ради, виконуючого обов’язки старости до проведення перших виборів старост, а нині – активного члена олександрівської громади.

Наступними рішеннями внесено зміни та доповнення до міських цільових програм утримання служби благоустрою комунального підприємства „Каштан“, капітального ремонту та реконструкції житлового фонду м Пирятин, діяльності Пирятинської міської ради на 2016 рік.  Внесено зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2016 рік. Доходну частину бюджету збільшено більш як на 2 мільйони 180 тисяч гривень за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, а саме: на будівництво водопровідної мережі сіл Заріччя і  Голобородька та реконструкцію вуличного освітлення в селах Верхоярівка і Олександрівка. Виділено 15 тисяч гривень футбольній команді юнаків – вихованців ДЮСШ для участі в навчально-тренувальних зборах. Така ж сума передбачена у видатках комунальному підприємству „Каштан“ для виготовлення проекту реконструкції будівлі колишньої молочної кухні, переобладнання її у житловий будинок.

На баланс КП „Каштан“ передано дві квартири, придбані міською радою для відселення інвалідів по зору з приміщення гуртожитку УТОСу. Найближчим часом родини отримають ордери на нове житло, а в частині гуртожитку почнеться реконструція та облаштування Центру надання адміністративних послуг.

Крім того, затверджено низку рішень з питань регулювання земельних відносин, затверджено Положення про відділ з земельних та екологічних питань виконкому міської ради.

Два питання були зняті з розгляду для доопрацювання, зокрема, питання щодо затвердження Положення про стипендії обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Цей документ зазнав чимало змін у порівнянні з діючим Положенням, деякі з них потребують додаткового обговорення та консультацій з фахівцями. Планується розглянути це питання на наступній сесії міської ради, яка відбудеться в кінці червня.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua