Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 червня 2016 року 18:40

Співпраця з Проектом GIZ продовжується

31 травня в приміщенні міської ради відбулася зустріч керівництва міської ради із німецькими партнерами, міжнародними експертами проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва „Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH“ Штефаном Дрегером, Арлет Стоянович та Тарасом Журавлем. Мета зустрічі - підведення підсумків реалізації проекту міжмуніципального співробітництва, забезпечення його сталості та можливість продовження. Заступник міського голови Ігор Шикеринець наголосив на важливості реалізації таких проектів для територіальних громад та подякував представникам Проекту за надану фінансову, методичну допомогу і супровід його реалізації.

Заступник міського голови Максим Варава проінформував  присутніх про етапи реалізації проекту, а також зазначив, що наступними кроками є будівництво полігона твердих побутових відходів для м. Пирятина,  придбання контейнерів та майданчиків для збору ТПВ.

Наступним важливим кроком для Пирятинської міської ради є участь у конкурсі Проекту GIZ  щодо облаштування Центрів надання адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах.

Керуюча справами Лариса Кочур наголосила, що для забезпечення надання якісних адміністративних послуг виконавчий комітет проводить значну роботу: набуто нових повноважень у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості, реєстрації місця проживання фізичних осіб,  збільшено кількість муніципальних послуг, які надаються виконавчим комітетом міської ради. З листопада 2015 року працює центр надання муніципальних послуг, розпочато роботу по впровадженню електронного документообігу в апараті виконкому.

Саме тому на сьогодні є необхідність створення міського ЦНАПу, як єдиного структурного підрозділу виконкому міської ради, для надання повного переліку адміністративних послуг. Це  дасть можливість керівництву муніципалітету та іншим його структурним підрозділам сконцентрувати свою увагу на реальній роботі по розвитку об’єднаної громади у всіх сферах її життєдіяльності. Спеціалісти відділів виконкому отримають можливість ефективно використовувати робочий час для якісного виконання своїх функціональних обов’язків. А результат впровадження ЦНАПу сприятиме  налагодженню довіри та взаємної поваги між владою і громадою та надасть можливості для їх взаємодії на якісно вищому рівні. Центр надання адміністративних послуг стане переумовою для формування нової свідомості та розвитку громадського суспільства у нашій об’єднаній громаді.  Розпочати роботи по реконструкції приміщення колишнього гуртожитку планується розпочати найближчим часом.

На завершення робочого візиту керуюча справами презентувала координаторам Проекту Центр муніципальних послуг, який функціонує з листопада 2015 року на першому поверсі міської ради. Ознайомила їх системою роботи Центру муніципальних послуг та послугами, які надаються в ньому. 

Присутні експерти під час  підведення підсумків  зустрічі зазначили, що міською радою проведено значну роботу по реалізації проектів та на високому рівні, що підвищує довіру міжнародних донорів до міської влади  та громади і сприяє подальшій співпраці. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua