Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 травня 2024 року 10:55

Європейські принципи місцевого самоврядування для представників Молодіжної ради та активної молоді громади

За сприяння Пирятинської міської ради, з метою популяризації положень Європейської хартії Місцевого самоврядування, у молодіжному центрі KOLOMOLOді фахівці Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» провели діалоговий захід на тему «Європейські принципи місцевого самоврядування» для представників Молодіжної ради та активної молоді громади.

Сергій Рибалко, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального Офісу U-LEAD з Європою, наголосив, що  Пирятинська громада стала однією з 24-х громад в Україні, які були відібрані Програмою U-LEAD для проведення цього заходу. Оскільки у нашій громаді проводиться серйозна різнопланова робота з молоддю. Ми дієво й активно залучаємо інвестиційні проєкти, спрямовані на розвиток молодіжного простору. 

«Залучення молоді до прийняття рішень – один із принципів роботи нашого муніципалітету. Війна внесла значні корективи намірів, обмеження, та ми завжди відкриті до діалогу з молоддю. Нам важливо чути і знати про потреби сучасних молодих людей, робити все можливе, аби реалізувати їхні хороші ідеї. Радий, що Молодіжна рада працююча й активна», – відзначив голова громади Андрій Сімонов у своєму зверненні.

Захід відбувався у змішаному форматі за участі керівництва програми «U-LEAD з Європою» Бастіана Файгеля та заступниці Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександри Азархіної. Розповіли учасникам про розвиток європейського самоврядування, принципи Європейської Хартії місцевого самоврядування, про українське місцеве самоврядування та його зміни й модернізацію в рамках реформи децентралізації, про її результати та перспективи.

Учасники розділились на дві групи та працювали над ідеями, які можна було б втілити у нашій громаді. Кожна група презентувала свій проєкт, його важливість та необхідність, фінансування й реалізацію.

Працюючи з молоддю, ідейно надихаємося на розвиток громади для них - наших дітей.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua