Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 травня 2024 року 06:34

Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу – Президент під час зустрічі з молодими вченими

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з молодими науковцями й представниками Малої академії наук. Глава держави привітав їх із професійним святом, подякував за допомогу Україні в боротьбі з агресією Росії та відзначив державними нагородами.
«Нагорода, що в нас є ви, що в України є наука та науковці. Хочу вам побажати перемог у ваших дослідженнях і перемоги України над ворогом. Ви робите великий внесок своєю щоденною працею та впровадженням технологічного прогресу, бо війна гібридна. Кожна ваша допомога, кожне ваше відкриття – це наближення до переможного закінчення війни», – сказав Володимир Зеленський.
Президент зазначив, що деякі розробки молодих учених наші воїни вже успішно застосовують на полі бою. І окремо наголосив: держава в них зацікавлена й підтримуватиме вчених.
«Війна – це велика трагедія, але вона об’єднала науковців різних вишів заради підтримки наших військових. У слові «війна» немає позитиву, але є потужний розвиток технологій: виробництво дронів, РЕБ, морські дрони. При цьому ворог не стоїть на місці, тому, коли закінчиться війна, нам також треба буде й далі розвиватися», – розповів він.
За словами Глави держави, важливими для країни є напрями технологій та роботизованих систем, розмінування, медична та психологічна допомога, реабілітація ветеранів.
Президент також оглянув презентації робіт молодих учених і переможців Міжнародного фестивалю інженерії, науки та технологій I-FEST, який відбувся цьогоріч у березні в Тунісі. На ньому представники Малої академії наук здобули 21 нагороду у восьми категоріях.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua