Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 травня 2024 року 12:28

29 травня у Києві відбулася конференція «Міста для людей. Можливості для фінансування муніципального сектору під час війни та у період відбудови».

Участь у заході взяли понад 100 представників громад, серед яких мери міст, керівники структурних підрозділів, директори комунальних підприємств.  Пирятинську громаду на конференції представили керуюча справами Ірина Козін та начальник фінансового управління Світлана Кеда.

Зустріч відбулася у форматі сесій, на яких обговорювалися пропозиції банків для муніципального сектору, залучення кредитів як інструменту розвитку вже сьогодні, співробітництва між органами місцевої влади та вітчизняними фінансовими установами, доступ громад та їх комунальних підприємств до різноманітних моделей фінансування та запозичень на потребу відновлення і розбудови, досвід роботи громад під час війни.

Пріоритетними проєктами муніципалітетів для банківського кредитування розглядається модернізація енергоефективності обладнання комунальних підприємствах, заміна і відновлення транспортного парку, сервісної техніки, будівництво укриттів, модернізація та утеплення комунальних об’єктів,  інфраструктурні проєкти.

Для швидкої реалізації масштабних проєктів із відновлення та відбудови громадам не потрібно очікувати в майбутньому на дешеві іноземні кредити чи великі гранти, а залучати фінансування від державних банків вже зараз. І вже сьогодні комунальним підприємствам пропонують ефективну ставку на умовах «Доступний фінансовий лізинг 5–7–9 %», що суттєво збільшує їхню можливість обслуговувати запозичення.

Зокрема, член правління "Укрексімбанку" Михайло Медко зауважив, що попит на кредити «5–7–9 %» величезний: на розгляді знаходиться близько 60 проєктів на суму понад 500 млн грн і всі вони плануються бути реалізованими, адже основне завдання державних комерційних банків - бути надійним фінансовим плечем держави для відновлення країни, повернення українців додому й добробуту наших громад!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua