Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 травня 2024 року 06:19

Робота над Стратегією розвитку Пирятинської міської територіальної громади

На основі результатів проведеного у  громаді соціологічного дослідження — сформульованих проблем і потреб — продовжилася робота з напрацювання змін до Стратегії розвитку Пирятинської міської територіальної громади. 

В умовах війни та в передумовах повоєнної відбудови, на яку виділятиметься міжнародна технічна допомога країн-союзників, важливо напрацювати якісний робочий документ, який буде опорним під час оформлення проектних заявок для залучення інвестицій у громаду. Отже, Стратегію слід адаптувати до реалій та викликів, що виникають у зв’язку з ситуацією в країні, а також — до нових можливостей. Проєкти, включені у Стратегію, є пріоритетними на фінансування як за рахунок коштів громади, так і за рахунок допомоги міжнародних партнерів.
Наразі триває синхронна робота з коригування державної стратегії регіонального розвитку. Паралельно з цим напрацьовуються зміни до обласної стратегії та стратегій розвитку громад.

Робочу групу очолює голова громади Андрій Сімонов. У засіданні брали участь керівники міських комунальних підприємств Олександр Котенко, Олександр Курочка та Сергій Манько, депутат міської ради Віталій Ящик.
Експерт Інституту громадянського суспільства Маркіян Дацишин модерував робочий процес внесення змін до Стратегії, корелюючи їх із соцопитуванням.

Учасники робочої групи ретельно вивчали сформовані виконкомом пропозиції стратегічних цілей. Активно напрацьовували пропозиції щодо пріоритетів і напрямків розвитку економіки громади, удосконалення якості надання адміністративних, медичних та соціальних послуг, освіти. Обговорювали питання партисипативної демократії. Тривалим і дискусійним було формування стратегічних цілей у сфері комунального господарства громади,  розвитку енергозберігаючих технологій та питання екології.

Робота над документом продовжується:  після напрацювання дерева цілей Стратегії наступним етапом стане збір пропозицій від громадськості

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua