Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 травня 2021 року 12:21

Пирятинщину відвідала посол Азербайджанської Республіки в Україні

Олег Бабак - людина, яка прожила лише 24 роки, але залишила після себе неоціненний подвиг, який пам'ятають і свято бережуть дві нації. Олег віддав найдорожче - своє життя, рятуючи мирних жителів в Нагірному Карабасі від нападу окупантів. За це посмертно удостоєний звання Героя Радянського Союзу.

7 квітня ми вшановували пам'ять Олега Бабака, який жив у селі Вікторія, з нагоди 30-ї річниці з дня загибелі. Тоді через карантинні обмеження азербайджанська делегація не змогла приїхати, тому завітали на малу батьківщину Героя 9 травня.

Керівництво Пирятинського муніципалітету зустріли гостей, разом відвідали батьків Олега - Надію та Якова Бабаків, побували на могилі та у школі, де навчався герой.

Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундова розповіла, що ті території, які боронив наш земляк, минулого року були звільнені від окупації. Тепер там планують відродити населені пункти, де хочуть встановити пам'ятник Олегу Бабаку та назвати вулицю на його честь, щоб діти тих людей, яких врятував Олег Бабак, повершувись до своїх домівок, могли шанувати пам'ять героя.

Міський голова Андрій Сімонов подякував гостям за те, що свято бережуть пам'ять про вчинок нашого земляка. Також додав, що цього року було направлено документи для визнання Олега Бабака героєм Азербайджану. Пані посол пообіцяла тримати це питання під контролем.

На завершення зустрічі обмінялися презентами та домовились про подальшу співпрацю.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua