Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 травня 2021 року 17:48

Відбулося чергове засідання виконкому міськради

 

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Підтримку членів виконкому здобули звіти про виконання фінансових планів та господарську діяльність комунальних підприємств. У контексті обговорення діяльності КП «Каштан» в чергове було акцентовано увагу на низькому відсотку укладання договорів на надання послуг з вивезення ТПВ та необхідності активізації цієї роботи, адже за звітний період підприємство декларує збиток з надання даного виду послуг. Міський голова Андрій Сімонов наголосив, що наразі у громаді активно ведеться робота з ліквідації стихійних звалищ, як на території міста, так і в сільських населених пунктах. Лише поєднавши ці напрямки діяльності – активізувавши роботу з укладання договорів та ліквідовуючи звалища, на місці яких не з’явиться знову сміття, можна розраховувати на позитивний результати для жителів – чисті населені пункти.

Цілий блок питань порядку денного засідання виконкому стосувався розгляду програм медичної галузі. Близько 15 мільйонів гривень з бюджету громади цьогоріч витрачається на підтримку програм та заходів закладів охорони здоров’я – таку цифру у ході засідання озвучив міський голова, який підкреслив, що і в подальшому медицина, покращення її матеріально-технічної бази, залучення фахівців для роботи у структурі, зокрема Пирятинської «первинки»,  лишається в пріоритеті для влади. «Не зважаючи на те, що ми пішли на вимушений крок по оптимізації штатів закладів первинної медичної допомоги, ми зберігаємо в повній мірі структуру закладів, - підкреслив він. – У подальшому ж будемо працювати над модернізацією та осучасненням сільських ФАПів».

Серед іншого - підтримали і рішення про продовження термінів дії дозволів на розміщення рекламних засобів та про демонтаж деяких із них. Так, продовжено термін дії договору на конструкції, розміщені в районі перехрестя вулиць Соборної та Визволення; перехрестя вулиць  Європейської та Абаканської та по вулиці Соборній (біля приміщення Пирятинського центру надання соціальних послуг). Дозволи по всіх об’єктах надано терміном на один рік. Рішення про демонтаж прийнято по трьох об’єктах - кубічній конструкції, що розташована біля будівлі Пирятинської школи мистецтв, біля будівлі стоматологічної поліклініки та біля будівлі ресторану „Удай“ – всі по вулиці Соборній. Як підкреслила начальник відділу містобудування та архітектури Марина Зергані, демонтаж рекламних конструкцій в першу чергу покликаний зберегти історичне середовище міста, в перспективі, можливо, розглядатимуться варіанти демонтажу й інших конструкцій. Членами виконкому було підтримано запропоновані рішення.

Розглянули та підтримали зміни до програм комунального спрямування, які заплановані до розгляду на черговій сесії – Програму покращення благоустрою Пирятинської міської територіальної громади, Програму покращення матеріально-технічної бази КП «Каштан», Програму придбання обладнання для облаштування вуличних дитячих майданчиків та інші.                                                                                                                                                      Загалом у ході зібрання розглянуто та прийнято рішення з 69 питань порядку денного.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua