Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 травня 2021 року 14:44

Всесвітній день вишиванки

Щороку у третій четвер травня світова спільнота відзначає Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Свято не прив'язане до жодного державного чи релігійного. До нього може долучитися кожен охочий, одягнувши вишиванку.

Цей день запрошує кожного свідомого громадянина до простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом із тим, це має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

Працівники муніципалітету долучились до відзначення Дня вишиванки, одягнувши національні сорочки та взявши участь у флеш-мобі, що проходив біля Культурно-громадського центру. Також управління культури, туризму та охорони культурної спадщини проводить конкурс «Вишиваний код нації». Всі охочі можуть виставляти свої фото у вишиванках під публікацією на сторінці Управління у фейсбуці. В кінці сьогоднішнього дня буде визначено переможця за найбільшою кількістю вподобайок.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua