Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 травня 2021 року 16:16

19 травня – Всесвітній день сімейного лікаря

З 19 травня 2011року Всесвітня організація сімейних лікарів «WONCA» започаткувала відзначення Всесвітнього дня сімейного лікаря. За визначенням цієї організації саме первинна медико-санітарна допомога має бути основою в організації медичної допомоги населенню. Нині в реформі медичної галузі сімейну медицину визначено пріоритетною та ключовою, бо саме первинна допомога має формувати здоров’я нації.

В структурі КП «Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги» працює шість сімейних лікарів, три з них – у сільських амбулаторіях (Олексадра Гуцаленко, Галина Школяренко та Валерій Іринін) і троє – в Пирятинській амбулаторії загальної практики сімейної медицини – Ольга Побочій, Ірина Ярош та Тетяна Ковадло. Наразі з сімейними лікарями первнинної галузі громади укладено 10716 декларацій.

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов зустрівся з колективом лікарів Пирятинської амбулаторії, привітав зі святом, подякував за щоденну самовіддану працю. У своєму вітальному слові серед іншого він підкреслив, що доукомплектування найближчим часом штату лікарів Пирятинської амбулаторії трьома фахівцями – одне із першочергових питань в його роботі. Наразі міська влада має намір в якості заохочення сімейних лікарів, що працюють в структурі Пирятинської первинки, та тих, які виявлять бажання працювати у закладі, в якості заохочення виділити їм по 2 гектари землі для ведення особистого господарства. «Це питання ми плануємо вирішити на наступній сесії у червні», - підкреслив він.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua