Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 травня 2021 року 14:53

Відбулася сесія міської ради

26 травня відбулася одинадцята сесія міської ради восьмого скликання.

Перед початком розгляду питань порядку денного, відповідно до Регламенту ради, можливість порушити суспільно-значущі проблеми надається депутатам та представникам громадськості. Таким правом скористалися члени ініціативної групи з розгляду газових питань, представницею яких було порушено відразу кілька питань стосовно зростаючих тарифів на газ, перспективи приєднання Пирятинської громади до Лубенської в плані створення єдиного підприємства для обслуговування газових мереж.

Андрій Сімонов проінформував, що газові мережі території нашої громади є власністю Міністерства енергетики і газової промисловості. Відносно ж перспективи приєднання до Лубенського комунального підприємства міський голова відзначив, що відповідного комунального підприємства в Лубнах досі не створено. «Особисто я бачу перспективу у приєднанні нашого газового господарства до Кременчукгазу, де, за рахунок великого споживання підприємствами, послуга з розподілу газу зараз складає близько 60 копійок», - підкреслив міський голова.

Відносно виділення приміщення для роботи громадської організації «Спілка захисту прав споживачів» міський голова пояснив, що законодавством заборонено надавати приміщення комунальної власності без проведення аукціону будь-якій структурі чи організації, за винятком організації ветеранів війни та праці. Натомість – до їх послуг приміщення клубу громадського діалогу КГЦ, де вони можуть проводити свої зібрання у зручний час.

Коментуючи питання  необхідності відновлення руху автобуса по вулиці Гагаріна, Андрій Сімонов відзначив, що в громаді загалом існує ряд проблем із пасажироперевезеннями. «Проте, ми будемо їх вирішувати, зокрема, плануємо придбавати нові автобуси», - наголосив він.

З важливою заявою до громадськості звернувся директор КП «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради» Олександр Гаркавенко, який проінформував, що заклад має серйозні фінансові проблеми, пов’язані  зі зменшенням фінансування НСЗУ, в результаті чого щомісяця лікарня недоотримує 500 тисяч гривень. Окрім цього, Олександр Гаркавенко наголосив, що протягом квітня у лікарні було проліковано 148 хворих на коронавірус, 14 осіб померло. На медикаменти для лікування цих хворих у квітні було витрачено 1,8 мільйона гривень, ще 1,3 мільйона гривень - у травні. Але ці кошти НСЗУ так і не оплатило. Подібна ситуація з підписаннями договорів і по ряду інших закладів. Наразі лікарня призупиняє роботу додаткових ліжок для прийому хворих на коронавірус, відновлюють повноцінну роботу неврологічне та реанімаційне відділення, які були перепрофільовані під прийом хворих. «Фінансової допомоги ми не просимо, сподіваємося, що вдасться відстояти інтереси закладу на рівні НСЗУ, – підкреслив О. Гаркавенко. – Але проінформувати громаду про ситуацію, що склалася, зобов’язаний».

У ході роботи сесії було внесено зміни до ряду програм комунального напрямку, підтримки медичної галузі, освіти. Ті зміни, які потребували додаткового фінансування, підкріплено коштами шляхом внесення змін до бюджету. Підтримали депутати і рішення про передачу на баланс новостворених ОСББ багатоквартирних будинків по вулиці Європейська, 66-А та 66-Б. Управлінню культури, туризму та охорони культурної спадщини рішенням сесії було передано колишню адмінбудівлю міськради по вулиці Соборна, 21.

Також депутати підтримали звернення Пирятинської міської ради до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо реставрації садиби Закревських, яку хоч і було внесено до проєкту «Велика реставрація», але фінансування робіт на цей рік не передбачено.

Значний блок питань порядку денного, що були затверджені на сесії, стосувався земельних питань.  

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua