Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 травня 2021 року 12:02

Учні 4-х класів шкіл Пирятинської громади взяли участь у масштабному загальнодержавному моніторинговому дослідженні якості початкової освіти

Наприкінці минулого тижня відділом освіти, молоді та спорту міської ради спільно з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти та Департаментом освіти і науки Полтавської облдержадміністрації було проведено основний етап другого циклу загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти „Стан сформованості читацької та математичної компетентностей випускників початкової школи закладів загальної середньої освіти“ у 2021 році. У дослідженні взяли участь 54 учні з двох закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради: Пирятинської зш І-ІІІ № 4 та Філії Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6 – Олександрівської зш І ст.

Дані, отримані за підсумками дослідження, дадуть можливість визначити рівень сформованості читацької та математичної компетентностей у випускників початкової школи, які вчилися за старим Державним стандартом початкової освіти й старими навчальними програмами. Ця інформація в наступних циклах дослідження буде використана для порівняльного аналізу показників, визначення тенденцій і змін, що матимуть місце в результаті запровадження нещодавно затвердженого нового Державного стандарту та нових програм, прийнятих на його основі. Крім того, дані тестування будуть використані для з’ясування залежності результатів навчання в початковій школі від соціально-економічних факторів, інформація про які збиратиметься під час анкетування.

Підготовкою моніторингового дослідження займалися кілька установ: Український центр оцінювання якості освіти, Національна академія педагогічних науки України, Державна установа «Інститут освітньої аналітики», Благодійний фонд «Інститут розвитку освіти». Крім того, до проекту долучилися міжнародні експерти й десятки вітчизняних фахівців – науковців, методистів, викладачів, учителів із цілої низки провідних закладів загальної середньої та вищої освіти. Ці фахівці ввійшли до складу робочої групи з розроблення концепції, програмних документів й підготовки тестових матеріалів для моніторингу.

За участь та проведення моніторингового дослідження учні, батьки та учителі шкіл-учасниць дослідження від нашої громади отримали подяки від Українського центру оцінювання якості освіти.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua