Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 травня 2021 року 15:36

Обговорено шляхи боротьби зі стихійними сміттєзвалищами

 

Рішенням виконкому міської ради у березні цього року було створено постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними відходами на території Пирятинської міської територіальної громади.

Наразі даною комісією проводяться обстеження сільських населених пунктів громади на предмет виявлення стихійних сміттєзвалищ. Цього тижня члени комісії у відповідь на звернення Національного природного парку «Пирятинський» з приводу виявлених природоохоронцями стихійних смітників в районі дороги, що веде на село Меченки, та на території Давидівського та Грабарівського старостатів, побували на місці. За підсумками побаченого 14 травня відбулося засідання комісії, під час якого обговорили проблему та напрацьовували алгоритм дій для її вирішення.

Головний спеціаліст відділу земельних та екологічних питань виконкому міськради Ірина Ящик проінформувала членів комісії про побачене під час виїзду, продемонструвала відповідні фото. Окрім цього члени комісії розглянули і два звернення стосовно стихійних смітників в районі дороги на село Ївженки та в кар’єрі за колишнім цегельним заводом. Заступник міського голови Олександр Котенко підкреслив, що до ліквідації цих сміттєзвалищ приступлять вже найближчим часом. Досягнуто і попередніх домовленостей з аграріями, які пообіцяли надати техніку для ліквідації звалищ, частина обов’язків по ліквідації сміття ляже на плечі КП «Каштан».

Під час наради торкнулися і необхідності активізації процесу укладання договорів з населенням, закладами соціальної сфери, об’єктами торгівлі  у селах. Як приклад було відзначено село Вікторія, де договорами охоплено близько 80 % домоволодінь. «Помітно активізувалася робота по укладенню договорів протягом останніх тижнів і у Малютинцях», – підкреслив Олександр Котенко. Решта громад мають брати приклад з колег та посилювати роботу у сфері благоустрою довкілля.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua