Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 травня 2021 року 16:44

У Пирятині вшанували пам`ять Героя України Андрія Конопльова

23 травня - День героїв України. Це щорічне свято, встановлене на честь українських вояків-борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.  В нинішній політичній ситуації це свято – не лише данина пам’яті героям минувшини, а й дань шани героям новітнім, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини.

Пирятинщина має своїх Героїв - Указом Президента України 12 грудня 2018 року посмертно звання Героя України було присвоєно  старшому сержанту Андрію Конопльову.

Сьогодні на міському цвинтарі відбулися заходи з вшанування пам'яті Героя.

Біля могили зібралися дружина Галина, міський голова Андрій Сімонов, військовий комісар Олександр Грицун, начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Сергій Валоваженко, працівники міськради, військовослужбовці. Покладанням квітів та хвилиною мовчання вшанували пам`ять героя. Галина Конопльова подякувала за те, що не забувають чоловіка: «Поки ми їх пам`ятаємо і вшановуємо, доти вони живуть серед нас», - відзначила вона.

Окрім цього, під час заходу прозвучала інформація від військового комісара стосовно того, що рішенням четвертої сесії обласної ради восьмого скликання затверджено стипендію для учнів та студентів закладів освіти області імені Героя України Андрія Конопльова. Стипендія призначатиметься щороку до Дня Збройних Сил України, який відзначається 6 грудня, терміном на один рік і присуджуватиметься вона за високі досягнення в оволодінні військово-прикладними навичками; за досягнення, що являють собою приклад героїзму та самопожертви; для учнів, що посіли призові місця в обласних етапах всеукраїнських військовопатріотичних ігор, змагань, конкурсів тощо.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua