Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 травня 2021 року 16:54

У Давидівці вирощують пухнастих свиней

Коні, корови та пухнасті свині – таке господарство у підприємця Олега Щегельського в Давидівці. “Коні працюють на господарстві, як робоча сила, але заводив, в першу чергу, для душі”, - говорить керівник.

На фермі корови переважно молочної породи. Та цього року пішли на експеримент. “Завдяки бику м’ясної породи абердин-ангус вже з’явилися маленькі абердинчики”, - відзначає Олег Щегельський.

Вирощують у господарстві свиней породи угорська пухова мангалиця м’ясо-сального напряму. Єдина в Європі пухнаста порода свиней. Завдяки густому хутру в зимовий період мангалицю легко можна переплутати з вівцею. В Україні почала поширюватися останні 8-10 років і стрімко набирає популярності серед гурманів завдяки делікатесним якостям як м'яса, так і сала.

Реалізується продукція місцевого виробника в Пирятині, в торговому об’єкті біля території автопарку.

Відвідали підприємство заступник міського голови Михайло Мельниченко та завідувач сектору агропромислового розвитку Павло Повшедний. Ознайомилися з нюансами роботи господарства та проінформували фермера щодо діючих державних програм підтримки сільгоспвиробників. Варто зазначити, що очолюване Олегом Щегельським господарство, завдяки державній програмі часткової компенсації вартості вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, має намір придбати жниварку обчісуючу.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua