Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 липня 2021 року 14:33

До 2023 року доставку пенсій, як і раніше, готівкою і додому будуть здійснювати листоноші та відділення «Укрпошти»

Відповідні зміни внесено Постановою Кабінету Міністрів  №546 від 26 травня 2021року. Так, Кабінет Міністрів України скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня.

Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року.

Основна причина відтермінування є неготовність банківської інфраструктури і систематичне закриття банківських відділень, через що громадяни не мають доступу до банкоматів у своїх населених пунктах, а відтак і можливості користуватися банківськими послугами.

Перехід на отримання пенсій в безготівковій формі буде проходити поступово і є правом, а не обов’язком людей. «Укрпошта», як і раніше, доставлятиме пенсії у ті населені пункти, де з об’єктивних причин не можна перевести на отримання пенсій через банківські картки.

Для тих пенсіонерів кого за цей час невизначеності змусили перейти на картку повідомляємо, що для отримання пенсії через Укрпошту, пенсіонер має право  подати відповідну заяву до Пенсійного фонду про зміну способу отримання пенсії.

Всі одержувачі субсидій, які  отримували субсидію через пошту, і надалі можуть отримувати її через пошту. Крім тих категорій домогосподарств, яким субсидія надавалася: у грошовій безготівковій формі; була призначена за фактичним місцем проживання (орендарі житлових приміщень  (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи); була  призначена без врахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні( будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua