Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 липня 2019 року 10:52

Із засідання постійної комісії

25 липня в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

Почали роботу із розгляду питання про внесення змін та доповнень до Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2019 рік. Перелік місцевих програм та проектів, реалізація яких планується у 2019 році за рахунок коштів бюджету міської ОТГ та інших джерел, доповнюється Програмою з охорони навколишнього природного середовища на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на період 2019- 2020 років, якою передбачено поліпшення екологічного стану р.Удай у межах м.Пирятин, та Програмою удосконалення казначейського обслуговування місцевих бюджетів на 2019 рік, яка передбачає придбання 2 комп’ютерів і одного принтера зі сканером.

Також депутати розглянули зміни та доповнення до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській ОТГ на 2017-2019 роки. Запропоновано включити такі заходи: виготовлення ПКД для облаштування  тротуару по вул.Ярмаркова від ДНЗ „Червона шапочка“ до управління соціального захисту населення райдержадміністрації та проведення ремонту дорожнього покриття  по вул.Журналістів. Голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг Олексій Хоменко наголосив, що необхідно до 15 серпня облаштувати тротуар по вул.Соборна і розпочати роботи по вул.Визволення та Січових Стрільців.

Під час розгляду питання про затвердження Програми диспетчеризації ліфтів багатоквартирних житлових будинків м.Пирятин на 2019 рік спеціалісти КП „Каштан“ повідомили, що до них надійшов лист від „Полтаваліфт“, в якому зазначено, що відповідно до Правил будови і безпеки експлуатації ліфтів пасажирські ліфти повинні бути обладнані двостороннім зв’язком з диспетчерським пунктом. Крім того, з 01.07.2019 року збільшилася вартість технічного обслуговування ліфтів до 2690,0 грн. У разі встановлення системи диспетчеризації ліфтів місячна вартість технічного обслуговування становитиме 1830,0 грн. Програмою передбачено переобладнати ліфти за рахунок коштів бюджету міської ОТГ у 4 будинках. Депутат міської ради Микола Дубров запропонував залучити мешканців до дольової участі у співфінансуванні цих робіт.

Також розглянуто зміни та доповнення до Програми утримання об’єктів комунальної власності Пирятинської міської ОТГ на 2019 рік. Планується здійснити поточний ремонт  даху будинку по вул. Абаканська, 96.

Комісія розглянула та рекомендувала винести на розгляд  сесії міської ради питання щодо затвердження Програми надання фінансової підтримки соціально-культурних проектів „Зробимо Пирятинську громаду кращою!“ на 2019 рік. Основним заходом Програми є монтаж, пуск та налагодження сонячного WI-FI дерева. Вартість проекту становить 80, 0 тис. грн. (50%- кошти обласного бюджету та 50% - бюджет ОТГ).

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху та підвищення соціальних стандартів життя громадян, комісія рекомендувала винести на розгляд сесії міської ради проєктну заявку на проєкт, який може реалізуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді – „Капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини по пров.Косий (від вул.Зоряна до вул.Січових Стрільців).

Рекомендовано сесії міської ради прийняти у комунальну власність виконавчого комітету існуючі кладовища сіл Олександрівка, Могилівщина, Калинів Міст, Замостище, Верхоярівка, Рівне.

В ході роботи комісії порушено гостре питання щодо розрахунків водоканалу за спожиту електроенергію та проведення передоплати на наступний період. Рекомендовано терміново надати  фінансову допомогу підприємству шляхом  внесення змін до діючої програми „Питна вода Пирятинської ОТГ“ на 2019 рік або розроблення та затвердження нової  Програми. 

Всього розглянуто 11 питань порядку денного.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua