Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 липня 2019 року 15:07

Повідомлення про випадок ботулізму

За результатами аналізу оперативних повідомлень Держпродспоживслужби, з початку поточного року відзначається погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм. Особливе занепокоєння викликає збільшення кількості захворювань, які пов’язані із вживанням рибної продукції, зокрема промислового виробництва.

Так, за результатами проведення розслідування обігу рибопродукції (лящ холодного копчення ваговий), споживання якої спричинило захворювання жительки Чернігівської області на ботулізм середнього ступеню важкості, встановлено, що дана продукція була придбана в магазині „Велмарт“ ТОВ „Фудком“ (м. Чернігів), виробництва ТОВ „Рибний переробний комплекс“ (Київська обл., Броварський район, с. Гоголів, вул. Жовтнева, 92), виготовлена з сировини постачальника ТОВ „Торгова компанія „Шельф“, з датою виробництва 01.07.2019. Дана партія продукції в кількості 60 кг надійшла на адресу розподільчого центру ТОВ „Фудком“ (вул. В. Чорновола, 46-А, с. Софіївська  Борщагівка, Києво-Святошинський район, Київська область) та була відвантажена до роздрібної мережі ТОВ „Фудком“ в період з 10.07.2019 по 11.07.2019, в тому числі до магазину „Велмарт“, що знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Ковпака, 26-В.

         З метою недопущення погіршення санітарно – епідемічної ситуації, щодо захворюваності на ботулізм,  керуючись законами  України „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів“, „Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин“, Пирятинське районне управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Полтавській області звертається та попереджає операторів ринку міста та району про відповідальність за невиконання вимог законодавства  про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють та взяти до відома вище вказану інформацію.

 

Пирятинське районне управління   Головного управління  Держпродспоживслужби в Полтавській області                   

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua