Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 липня 2019 року 14:30

Проведення експрес енергетичних аудитів в дошкільних навчальних закладах громади

У рамках проекту „Енергоефективність в громадах-II“, що підтримується в Україні за дорученням уряду Німеччини компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою „U-LEAD з Європою“, Пирятинська об’єднана територіальна  громада отримала необхідне обладнання для виконання  експрес енергетичних аудитів, а також, що не менш важливо практичний досвід у їх проведенні. Це дало можливість самостійно виконувати цю роботу, після чого визначати заходи, які потрібно впроваджувати для зниження енергоспоживання.

Було проведено експрес енергоаудити у дошкільних навчальних закладах громади. Це дає можливість проаналізувати стан будівлі та її інженерних систем, відповідність дотримання всіх нормованих показників зазначених в Державних будівельних нормах України та Державних санітарних правил і норм.

Наприклад, після заміни ламп розжарювання та люмінесцентних ламп на світлодіодні, для визначення відповідності нормованим показникам освітленості приміщень відповідних установ, було використано люксметр.

За допомогою логерів температури, вологості та вуглекислого газу зроблено моніторинг параметрів мікроклімату дошкільних навчальних закладів.

У ДНЗ „Пролісок“ було виявлено завищені показники вологості та вуглекислого газу. Для покращення мікроклімату в середині приміщення вирішено встановити локальні системи вентиляції із рекуперацією. Впровадження цього заходу заплановано на липень – серпень 2019 року.

Експрес енергетичні аудити проводитимуться і на інших об’єктах комунальної власності.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua