Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 липня 2019 року 17:01

„Табір Свободи“

Пирятинці взяли участь у роботі Міжнародного літнього табору „Табір Свободи“. Учасники заходу з різних куточків України з 30 червня по 08 липня працювали над ідеями ненасильницького супротиву окупації Криму.

У межах табору активістам прочитали лекції професор Борис Бабін, магістр Університету свободи Берліну Леннарт Юргенсен, голова правлівння Кримськотатарського Ресурсного центру Ескандер Барієв, керівник Представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні та Білорусі Беате Апельт, правозахисниця, політолог, історик-міжнародник з науковим ступенем, кандидата наук, журналіст, голова правління Східноєвропейського інституту розвитку Мрідула Гош, директор Центру зовнішньополітичних досліджень OPAD Сергій Пархоменко. Професор Борис Бабін розповів учасникам табору про правозахисні механізми ООН для захисту Криму та про захист прав корінних народів у недемократичних режимах.

Крім того, „Табір Свободи“ відвідали 30 учасників 10-ї міжнародної літньої школи соціальних наук в Україні з різних країн світу. Вони  познайомилися з історією кримськотатарського народу, його політичною системою та становищем корінного народу в окупованому Криму. По закінченню зустрічі учасники заходу розгорнули кримськотатарський прапор, який побував на 4 континентах  та в 28 країнах світу в рамках акції „Об?єднані Кримом - #LIBERATECRIMEA“. 

Для учасників табору були організовані перегляди кінофільмів  про естонський національно-визвольний рух „Співоча революція“, життя та діяльність Нельсона Мандели.

Також учасники отримали відповіді на питання, які їх цікавили  про Крим, політв?язнів, полонених моряків, повернення РФ в ПАРЄ, співпрацю з Меджлісом кримськотатарського народу та іншими кримськотатарськими організаціями, прийняття закону про корінні народи.

„Табір Свободи“ організований Кримськотатарським Ресурсним Центром при підтримці Представництва „Фонду Фрідріха Наумана за Свободу“ в Україні і Білорусії та Естонського Інституту прав людини.

У рамках табору, 6 липня на КПП ,,Чонгар“ на кордоні з окупованим Кримом активісти міжнародного руху за деокупацію Криму та солідарність з кримськотатарським народом розгорнули кримськотатарський прапор.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua