Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 липня 2019 року 11:10

„Ой, на Івана та й на Купала“

Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят, – це свято сонцевороту, єднання та розваг Купала. День, коли відзначається свято Івана Купала, є одним з найпопулярніших і наймістичніших свят. Це ніч єдності з природою, незвичайних традицій та магічних обрядів. Саме тому аби відкрити для себе особливий світ української культури, доторкнутись до глибинного джерела звичаїв нашого народу, зблизитися з традиціями наших пращурів 5 липня  біля Пирятинського краєзнавчого музею відбувся культурно-пізнавальний захід „Ой, на Івана та й на Купала“. Програма була насиченою, музею вдалося провести яскраве і незабутнє свято.

На заході було презентовано  виставки фото, вишитих картин та одягу. Присутні познайомилися з творчістю місцевої поетеси Н. Козаченко та майстрині аматора Л. Жуковської, яка провела майстер-клас з виготовлення ляльки Купавки. Плели купальські вінки із запашних квітів та смакували трав’яним чаєм.

Цей захід ще раз довів, що не дивлячись на плин часу, свято Івана Купала є актуальним і сьогодні. Адже це можливість доторкнутися до чогось таємничого, непізнаного, сакрального і, звичайно ж, весело та цікаво провести час у чудовій компанії.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua