Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 липня 2019 року 19:44

У Пирятині відсвяткували Купала: Марену втопили, нечисть розігнали, папороть шукали!

Свято Купала з давніх-давен вважали святом молодості та оновлення. Купальське вогнище – символ очищення від гріхів та різного негативу. З часом до Купала додалося й церковне свято Івана. У Пирятині традиційно відзначають цей день на о.Масальському, адже там з річки Удаю випливає Нептун на човні, разом з когортою русалок та мавок. А опівночі можна спробувати знайти квітку папороті.

Дівчата ж плетуть вінки. На святі визначили найкращих майстринь, які водили хоровод у власноруч виготовлених віночках. Вінок - це символ щастя та одруження. Тож дівчатка гадають на Купала і пускають віночки на воду. Танцем чарівних мавок розпочалося дійство цього року на Масальському. Потім до них приєднався Нептун, який своїм тризубом розганяв нечисть, відьом, що хотіли зіпсувати людям гуляння. Купавку або ж Марену для пирятинської громади виготовила Любов Жуковська, майстриня, переселенка зі Сходу. Жінка розповіла про традиційні обрядові ляльки.

Секретар міської ради Тетяна Чайка привітала пирятинців із святом та побажала гарного відпочинку та чудових вражень.

Для гостей свята співали Анастасія Коваленко, Аліна Загреба, Аліна Васюченко (з Лубен), танцювали хореографічні колективи „Флеш“ та „Стиль“. Для пирятинців були організовані веселі конкурси на спритність: стрибки у мішках, битва на колоді, перетягування канату. Іменинникам та всім Іванам й Іванкам були солодкі призи. Дві пісні пирятинській публіці та своїй коханій дружині, пирятинці, яка відзначає День народження 6 липня, подарував Олексій Кирилов – соліст Київського національного академічного театру оперети. Завершився захід дискотекою.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua