Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 липня 2019 року 17:26

Старе заграє по-новому: навчальний візит до Чергнігова

 „Збереження культурної спадщини та створення умов для посилення туристичної привабливості як чинник економічного розвитку міста“ - захід на таку тему організувала Асоціація міст України в рамках загальнонаціональної програми обмінних візитів „Маршрути успіхів“ Проекту USAID ПУЛЬС у співпраці з Чернігівською міською радою. Відвідала захід Олена Гуленко, начальник відділу культури і туризму міської ради.

Чернігів – стародавнє місто, якому є чим похвалитися. Тут чи не кожна збережена церква – об’єкт культурної спадщини. Серед них є 11 ст. – найдавніші зразки архітектури часів Київської Русі. Як використовувати стародавні пам’ятки для привернення туристів розповідали очільники відділів культури та туризму Чернігівського муніципалітету, екскурсоводи, громадські активісти.

 З 2016 року в Чернігові діє стратегія розвитку туризму та промоції міста, завдяки реалізації якої вдалося змінити Чернігів на краще. Учасники проекту подивилися презентації Школи амбасадорів (гідів-волонтерів), оживлення старих світлин, „Дерев’яне мереживо Чернігова“.

Після засідання учасники мали кількагодинну пішу екскурсію містом – щоб переконатися в збереженні культурної спадщини та розвитку туризму – відвідали Болдині гори (Антонієві печери, Троїцький собор з його дзвіницею) та побували на одній із театралізованих екскурсій – територією Дитинця (княже місто). Супроводжували учасників проекту відомі чернігівські історики та екскурсоводи Олександр Бондар і Володимир Пилипенко. Після цього автор ідеї та керівник проекту „Дерев?яне мереживо Чернігова“ Станіслав Іващенко познайомив делегацію зі зразками історичного дерев’яної архітектури міста.

Другий день візиту був присвячений роботі Туристичного інформаційного центру Чернігова, створеного при міській раді, - сучасного креативного простору для координації туристів. Загалом навчальний візит приніс нові враження та ідеї, які згодом будуть втілені і в нашому місті.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua