Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 липня 2019 року 17:21

На засіданні бюджетної комісії

26 липня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На порядок денний винесено 11 питань. За пропозицією голови постійної комісії Владислава Йощенко порядок денний доповнений додатковим питанням. У роботі комісій взяв участь міський голова Олексій Рябоконь.

Начальник управління економіки міської ради Ірина Солдатова ознайомила присутніх із змінами, які пропонується внести до Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Комісія рекомендувала доповнити перелік місцевих програм та проектів, реалізація яких планується у 2019 році за рахунок коштів бюджету міської ОТГ та інших джерел, ще кількома програмами, які будуть винесені на затвердження чергової сесії міської ради. Це, зокрема, удосконалення казначейського обслуговування місцевих бюджетів; надання фінансової підтримки соціально-культурних проектів „Зробимо Пирятинську громаду кращою!“ та диспетчеризації ліфтів багатоквартирних житлових будинків м.Пирятин.

Крім того, рекомендовано внести зміни та доповнення до ряду діючих програм: утримання об’єктів комунальної власності Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік; розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2019 рок; „Сучасне оснащення рятівника – запорука надійного порятунку людей“; діяльності Пирятинської міської ради на 2019 рік; розвитку фізичної культури і спорту місцевого осередку ГО „ВФСТ „Колос“.

Також на розгляд бюджетної комісії, згідно з рекомендацією постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг, було винесено проект Програми фінансової підтримки КП „Пирятинський міський водоканал“ з проведення розрахунків за активну електроенергію 2019 року на поворотній основі до кінця поточного року. Нагадаємо, що на підприємстві склалася складна фінансова ситуація, пов’язана із заборгованістю за спожиту електроенергію. Водоканал потребує  299,0 тис.грн для проведення розрахунку за спожиту електроенергію та проведення передоплати на наступний період. Оскільки така допомога комунальному підприємству надається вперше, голова постійної комісії Владислав Йощенко запропонував ретельно вивчити нормативно-правову базу, досвід інших громад, доопрацювати проект Програми та повернутися до цього питання після розгляду на засіданні профільної комісії.

Під час розгляду питання про внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік, Владислав Йощенко ознайомив присутніх з листами від установ та підприємств. Серед них -  лист Пирятинського ліцею щодо облаштування перегородок у вбиральнях, встановлення кондиціонерів в актовій залі та конференц-залі, придбання столів та стільців. Рекомендовано на поточний ремонт вбиралень передбачити 65,0 тис. грн.

Крім того, депутати вирішили створити робочу групу для вивчення стану харчоблоків навчальних закладів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua