Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 серпня 2019 року 08:25

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (25.06.2019 01.08.2019)

Відбулося  10 засідань постійних комісій. Проведено 1 позачергову сесію.

Відбулося 4 засідань виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 73 рішень.

Проведено День міської ради в Олександрівському старості.

Встановлено огорожу в ДНЗ „Берізка“. Роботи виконані підрядною організацією ФОП Маценко В.О. (м.Прилуки). Вартість робіт склала 99,264 тис. грн. Загалом встановлено 170 м бетонної огорожі.

Продовжуються роботи по капітальному ремонту ДНЗ „Ромашка“ в м.Пирятин. В ході робіт буде проведено ремонт внутрішніх приміщень харчоблоку та покрівлі закладу. Роботи виконує підрядна організація ТОВ „ЗАГАЛБУД“ (м.Київ). Вартість робіт складає 1451420,53 грн.

Закінчуються роботи по поточному ремонту фасаду Олександрівського сільського клубу. В ході робіт проведено утеплення фасаду та ремонт ганку. Роботи виконує підрядна організація ПП „Удайбудпроект“ (м.Пирятин) Вартість робіт складає 186,5 тис. грн.

Продовжуються роботи по поточному ремонту цокольної частини будівлі ДНЗ „Пролісок“ у м. Пирятин. Буде проведено утеплення цоколю приміщення. Роботи виконує підрядна організація ФОП Тристан А.О. (м.Пирятин). Вартість робіт складає 59 814,83 грн.

Розпочато роботи:

по реконструкції підвального приміщення Пирятинського ліцею, в ході робіт буде облаштовано спортивний зал для занять сумо. Роботи виконує підрядна організація ФОП Василенко В.М. (м.Полтава). Вартість складає 1 599 998,00 грн;

по капітальному ремонту покрівлі Пирятинської ЗШ І-ІІІ ст. № 4 по вул. Соборна, 38 в м. Пирятин. Роботи виконує підрядна організація ТОВ „Соцпроектбуд“ (м.Полтава) Вартість складає 1 097 925,25 грн.

 

Міським головою Рябоконем О.П. взято участь:

у роботі Міжрегіонального форуму „Ефективність партнерства для сталого розвитку територій“, організованого Шведською Агенцією з міжнародного розвитку (SIDA) та Програмою Розвитку ООН (ПРООН); 

у засіданні круглого столу „Як покращити співпрацю експертного середовища та ОТГ Полтавської області щодо модернізації освітньої галузі громади“;

в регіональному семінарі на тему „Енергоефективність в територіальних громадах“, організованому Держенергоефективності з Фондом Еберта в Україні;

у засіданнях міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального базового та районного устрою Полтавської області.

Відбувся ознайомчий візит до м.Ічня з метою відвідування підприємства з перероблення соняшнику, передбачений Планом соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2020 роки (Солдатова І.В.).

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради продовжують підвищувати кваліфікацію, взято участь у форумах, семінарах і тренінгах, навчальних візитах:

у     навчальному     візиті    до    Чернігівської    області   на тему:

„Збереження культурної спадщини та створення умов для посилення туристичної привабливості, як чинник економічного розвитку міста“, організованого Асоціацією міст України в рамках проекту USAID „Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні“ (Пульс) (Гуленко О.І.);

у практикумі з застосування законодавства на тему:

„Застосування інструментів місцевого економічного розвитку для ефективного розвитку громади“, організованому  Полтавським регіональним відділенням асоціації міст України (Шикеринець І.С., Солдатова І.В.);

у семінарі „Місцеві податки і збори та їх роль у формуванні доходів бюджетів об’єднаних територіальних громад“, організованому Полтавським Центром розвитку місцевого самоврядування (Шикеринець І.С., Науменко В.М.);

участь у воркшопі з побудови цифрової інфраструктури у рамках проекту „Smart Ukraine“-„Smart Ukraine: розумні міста. Як драйвери розвитку України“ (у м.Київ), організованого Асоціацією міст України (Божко А.М., Педяш Р.О.).

 

Центром надання адміністративних послуг надано 1792 послуги.

Перелік послуг доповнено однією послугою  „Про видачу викопіювання з опографо-геодезичної основи м.Пирятин в М 1:2000“. Наразі  ЦНАП надає 158 послуг. 

Станом на 26 липня оформлено 177 ID-карток та 294 закордонних паспорти.

 

Відділом державної реєстрації:

у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців опрацьовано 8 заяв;

у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно опрацьовано 94 заяви.

 

Відділом із земельних та екологічних питань видано 118 довідок про приватизацію  та наявність  у користуванні земель. Проведено 16 виїзних комісій за зверненнями громадян щодо встановлення меж. Відповідно до рішень сесії міської ради укладено 3 договори оренди земельних ділянок.

 

Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому Пирятинської міської ради  за період з 25.06. – 26.07.2019 року обстежено умови проживання:         

дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 7 дітей;

дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 5 дітей;

дітей, які проживають з одним із батьків (5).        

Відвідано вихованців прийомної сім’ї. З дітьми-сиротами проведено профілактичну бесіду щодо належної поведінки вдома, взаємоповаги до членів родини,  надано профорієнтаційні послуги.

 

Працівниками центру соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді відвідано 8 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах за місцем їх проживання, надані послуги 17 отримувачам послуг центру. 27 червня працівниками Центру соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді спільно з службою у справах дітей райдержадміністрації здійснено екстрене втручання в сім?ю, яка опинилася в складних життєвих обставинах, жінка з дитиною влаштована в кризовий центр, ведеться соціальна робота.

Надана одноразова матеріальна допомога багатодітній сім?ї, в якій виховуються 5 та більше неповнолітніх дітей та перебуває на квартирному обліку на одержання житла позачергово, для вирішення соціально-побутових проблем (придбання будівельних матеріалів) в розмірі 60 тис. грн.

Надано разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади 5 громадянам на загальну суму 6400 грн.

Надано матеріальну допомогу на поховання непрацюючим жителям  міста, які не досягли пенсійного віку - 3 заявникам на загальну суму 3000,00 грн.

Проведено відкритий регіональний фестиваль творчості людей з інвалідністю ,,Древній Пирятин“, в якому взяли участь 70 учасників з 12 міст та районів Полтавської та Чернігівської областей.

18 липня в м. Пирятин відбулася робоча зустріч ,,Посилення співпраці між державним та громадським сектором для покращення ефективності роботи з підлітками та молоддю“, учасниками якої обговорено питання щодо реалізації молодіжної політики та роботи з підлітками, зокрема в рамках проекту „Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні“.

Пирятинці взяли участь в роботі Міжнародного літнього табору ,,Табір Свободи“, організований Кримськотатарським Ресурсним Центром при підтримці Представництва ,,Фонду Фрідріха Наумана за Свободу“ в Україні і Білорусії та Естонського Інституту прав людини.

 

Сприяння розвитку бізнесу

У рамках партнерської співпраці з місцевими підприємствами АПК:

09.07.2019 за участі міського голови та ініціативної групи підприємців проведено обстеження земельних ділянок для будівництва міні-заводу з переробки місцевої сировини;

15.07.2019 під головуванням міського голови Олексія Рябоконя відбулась зустріч з представниками бізнесу присвячена моніторингу стану розроблення проекту з будівництва переробного підприємства, який започатковано Планом місцевого економічного розвитку.

З метою підвищення кваліфікації  підприємців організовано  ознайомчий візит на підприємство з передовими технологіями виробництва ТОВ „Сідко“ в м.Ічня Чернігівської області.

З метою створення бізнес-інкубатору для підприємців-новачків на базі КП „Агенція розвитку Пирятинської міської ОТГ“:

проведена виїзна нарада керівників служб міської ради для обстеження наявних приміщень та попередньої оцінки вартості робіт;

оперативна нарада з напрацювання плану дій щодо підготовки проектно-кошторисної документації на ремонтні роботи.

проведено засідання  конкурсної комісії щорічного міського конкурсу „Кращий підприємець Пирятинської ОТГ-2019“, за підсумками відібрані кандидати на участь в конкурсі в двох номінаціях, які відповідають критеріям відбору ( більша сума сплачених податків та кількість створених робочих місць). Визначено переможцями та призерами в номінації „Кращий підприємець“ – Довженко С.В., Левченко С.А, Снаговський О.О., в номінації „Краще підприємство“ - ТОВ „СПКЗ“, ТОВ „Пирятиндрев“, ПП „Аталіо“.

Оголошено конкурс „Розвиваю бізнес в своїй громаді“ (на проведення якого виділено 100,0 тис.грн), розпочалась підготовка бізнес-планів підприємцями, які вирішили взяти участь в конкурсі.

 

Сприяння залученню інвестицій в економіку громади

 З метою популяризації інвестиційних можливостей громади триває збір та наповнення інформації на Інвестиційному порталі, що знаходиться на платформі SMART-місто.

Розпочато наповнення віконця „Об’єкти потенційних інвестицій“ геоінформаційної системи обліку активів Пирятинської міської ОТГ.

 

Реалізація повноважень у сфері праці

На підставі моніторингу у сфері оплати праці підприємств, установ, організацій та фізичних-осіб підприємців, що використовують найману працю на території Пирятинської ОТГ, в частині легалізації робочих місць, своєчасної і не нижче визначеного державою мінімального розміру оплати праці, направлено 14 запитів суб’єктам господарювання з вимогою надати пояснення щодо причин ймовірних порушень законодавства про працю.

Участь в грантах

Подано 6 заявок на участь в конкурсах і грантах.

 

         У бібліотеках ведеться активна робота по відзначенню літературних ювілейних дат.

         Проведено ряд культурно-мистецьких заходів: „Об’єднані    прапором“, День Молоді, Івана Купала.  У закладах культури проводилися тематичні заходи, вечори-реквієми, тематичні вечори, вечори-скорботи, історичні години, тематичні виставки,  вечори-портрети, перегляд документальних та художніх фільмів під відкритим небом.

 

          Протягом міжсесійного періоду відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів:

нарада для керівників закладів загальної середньої освіти та заступників директорів з навчально-виховної роботи з питань розвитку ЗЗСО за підсумками навчального року, діяльності закладів позашкільної освіти Пирятинської міської ради у 2019-2020 н.р., підсумків роботи пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням, підготовки закладів освіти до нового навчального року;

нарада для керівників закладів дошкільної освіти;

випускні вечори в закладах загальної середньої освіти;

засідання комісії по укомплектуванню закладів дошкільної освіти Пирятинської міської ради;

отримано навчальну зброю для закладів загальної середньої освіти;

27.06.2019 закінчено оздоровлення в таборах з денним перебуванням закладів позашкільної освіти  (115 дітей);

направлено на оздоровлення у табори області та за її межами 104 дитини.

Проведено низку спортивних заходів: чемпіонати, спартакіади, естафети, турніри з різних видів спорту (культурно-спортивне свято „Спортивний зорепад“; Кубок Полтавської області по футболу; змагання, присвячені Міжнародному Дню шахів; Міжобласний дитячий шаховий турнір пам’яті І.Олійника.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua