Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 серпня 2019 року 17:25

Обмін досвідом в контексті децентралізації

27 серпня Пирятин відвідали представники органів місцевого  самоврядування  з Луганщини та Донеччини. Зустріч відбулася у Пирятинському ліцеї у форматі круглого столу.

Міський голова Олексій Рябоконь привітав делегатів та презентував гостям досвід Пирятинської громади в контексті децентралізації та залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги. Ознайомив присутніх з досвідом виконкому міської ради щодо участі в міжнародних проектах та програмах.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Лариса Кочур розповіла про етапи створення сучасного Центру надання адміністративних послуг, впровадження електронних сервісів, що дало можливість спростити процедуру надання послуг населенню та підвищити їх якість.

Про реалізацію проекту „Мери за економічне зростання“ та розвиток місцевого бізнесу ознайомила начальник управління виконкому міської ради Ірина Солдатова.

Головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю Руслан Биков поділився практичним досвідом Пирятинської громади у сфері енергоефективності та енергозбереження. Раціональне використання енергоресурсів дає можливість заощаджувати кошти бюджету ОТГ та створювати комфортні умови для мешканців громади.

Тему просторового планування як основи ефективного управління активами громади розкрила начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ виконкому міської ради Марина Зергані. Доповіла про етапи розроблення містобудівної документації та генерального плану міста.

Цікавою темою для обговорення було  впровадження міською радою ГІС-системи.

Використання природно-ресурсного потенціалу в межах управління Пирятинської ОТГ презентував заступник директора НПП „Пирятинський“ Михайло Олішевець. Висвітлив пріоритетні напрями діяльності природного парку у створенні комфортних умов для відпочинку пирятинців на березі річки Удай.

Ознайомчу екскурсію Пирятинським ліцеєм провела директор школи Лариса Пономаренко: учасники делегації завітали до басейну, відділення ДЮСШ секції „Сумо“ та інклюзивно-ресурсного центру.

Далі гості побували в комунальному підприємстві ,,Каштан“. Директор  підприємства Віталій Скочко продемонстрував наявну техніку, розповів про організаційно-господарську діяльність, дав відповіді на запитання гостей. Потім делегація побували в Центрі надання адміністративних послуг.

Насамкінець учасники делегації відвідали Опорний заклад Пирятинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 6, де Микола Василенко ознайомив присутніх про розвиток свого закладу в умовах децентралізації. Він показав відремонтовані з дизайнерським підходом класні кімнати та приміщення актової зали.  Директор навчального закладу розповів про створення шкільного радіовузла як інформаційного центру школи „Голос школи“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua