Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 серпня 2019 року 20:31

Літній медовий фестиваль у Пирятині

Мед – символ чистоти, Божого слова, натхнення, красномовства й поезії.

Бджільництво належить до найдавніших занять українців. Тому й свято меду є традиційним для кожного регіону України. От і в Пирятині медували!

18 серпня на Майдані Незалежності зібралися пасічники, виробники медопродуктів, натхненні бджолярі, які пропонували кожному свою смакоту - спробувати й придбати. Тут же поряд із яскравим ярмарком артисти Пирятинської ОТГ розважали публіку запальними піснями, віршами про мед та достаток, заряджали оптимізмом і вірою у найкраще. На завершення святкування міський голова Олексій Рябоконь привітав громаду зі святом Спасу, побажав благополуччя та добробуту в кожну родину. Пасічників  відзначив подяками за активну участь у фестивалі та розвиток національних традицій бджолярства.

Серед продавців меду окрім пирятинців, були підприємці з Березової Рудки, Лубен та Миргорода. Приємно, що на святі були присутні не лише пирятинці та жителі сусідніх містечок, а й гості з міста Ізмір, що в Туреччині. Іноземці відзначили, що наше містечко - одне із тих, що швидко та якісно розвивається, люди в Пирятині гостинні, страви смачні. Тож це спонукає їх завітати на літній медовий фестиваль і наступного року.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua