Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 жовтня 2019 року 16:07

Мігруючі птахи

Щороку з метою підвищення обізнаності з питань, що стосуються мігруючих птахів, та натхнення людей і організацій у всьому світі для вжиття заходів для збереження мігруючих птахів міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день мігруючих птахів. З 2018 року відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів мають організовуватись двічі на рік, у другу суботу травня та жовтня і, крім того, протягом року, коли мігруючі види птахів присутні у певній місцевості.

Конвенція про збереження мігруючих видів диких тварин (CMS), Угода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів (AEWA)  та неприбуткова організація „Довкілля для Америки“ (EFTA) об’єднали зусилля для посилення глобального визнання та оцінки мігруючих птахів. Тема цьогорічного Всесвітнього дня мігруючих птахів: „Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком!“ - повинна привернути увагу до негативного впливу забруднення пластиком для мігруючих птахів та їх середовища існування.

Щороку велика кількість мігруючих видів птахів перетинає моря, океани, гори та пустелі під час своїх мандрівок на виживання. Охороняючи їх, ми робимо внесок у збереження біорізноманіття. Останнім часом чисельність мігруючих птахів, які здійснюють перельоти між Африкою, Близьким Сходом і Європою значно скоротилися.

На додаток до природних катаклізмів: сильних штормів і поганої погоди, на мігруючих птахів чекають інші загрози, які створює їм людина. Багато перелітних птахів гине від рук мисливців і браконьєрів, а ще через зіткнення з лініями електропередач, маяками, телевізійними вежами. Крім того, забруднення океанів, морів, річок і повітря також негативно впливає на них.
Закликаємо берегти та допомагати перелітним птахам! Зокрема, створювати спеціальні гнізда на болотах для диких качок та розвішують шпаківні, аби ті, повернувшись, мали власні домівки.

Організатори у своєму зверненні з нагоди Всесвітнього дня мігруючих птахів (далі – ВДМП) звертають увагу на основні загрози, які несе забруднення довкілля пластиком, та закликають міжнародне співтовариство вжити термінових заходів для зниження травмування та смертності мігруючих птахів внаслідок забруднення пластиком. ВДМП 2019 року – це унікальний шанс об’єднати зусилля  для вирішення серйозної проблеми забруднення пластиком та висвітлити його негативний вплив на мігруючих птахів.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua