Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 жовтня 2019 року 15:03

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (12.09.2019 – 28.10.2019)

Відбулося  11 засідань постійних комісій. 

Відбулося 4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 57 рішень.

Проведено День міської ради в Калиновомостівському старості.

З метою проведення благоустрою, збереження історичної пам’ятки місцевого значення, яка розташована у центрі міста проведено  капітальний ремонт Меморіального комплексу пам’ятників періодів Громадянської та Великої Вітчизняної воєн в м. Пирятин Полтавської області. Замінено граніт Вічного вогню та  облаштовано покриття з тротуарної  плитки.

Проведено поточний ремонт внутрішніх електромереж Пирятинського культурно-громадського центру. Роботи виконано підрядною організацією ПП „Євробуденерго“ (м. Полтава). Вартість робіт склала 27660,37 грн.

У вересні проведено поточний ремонт ДНЗ „Ромашка“ в с.Олександрівка. Замінено каналізаційну та водопровідну внутрішньобудинкову мережу в санвузлах відремонтовано  внутрішні приміщення санвузлів, пральні та коридору (оздоблювальні роботи, облаштовано вбиральню для персоналу закладу.

Проведено ремонт ганку у Олександрівському ФАПі. Роботи виконані підрядною організацією ПП „Удайбудпроект“ (м.Пирятин).

Закінчені роботи по реконструкції покрівлі Опорного закладу пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6. Роботи виконані підрядною організацією ТОВ „Ремтехналадка“ (м. Полтава). 

Закінчені роботи по капітальному ремонту покрівлі пирятинської зш І-ІІІ ст. № 4 (вул. Соборна, 38). Роботи виконані підрядною організацією ТОВ „Соцпроектбуд“(м. Полтава).

На завершальному етапі роботи по капітальному ремонту:      

 головного   фасаду     Центру дитячої та юнацької творчості.У ході робіт проведено відновлення головного фасаду. Роботи виконує підрядна організація ПП „Аталіо“ (м. Пирятин). Вартість робіт - 279,578 тис. грн.

 ДНЗ „Ромашка“, повністю проведено ремонт харчоблоку закладу, замінено покриття покрівлі на металочерипицю, завершуються роботи по облаштуванню   підшиви   даху.   Роботи    виконує     підрядна       організація ТОВ „Загалбуд“ (м. Київ).

Проводиться капітальний ремонт покрівлі Калиновомостівської школи. Роботи виконує ТОВ „Ренобау“ (м. Новомосковськ). Вартість робіт складає – 610515,89 грн.

Виконані спуски між проїжджими частинами та тротуарами по вулиці Соборна для забезпечення безперешкодного доступу маломобільних груп населення. Зараз проводиться  благоустрій території та озеленення.

Проведена реконструкція вуличного освітлення по вулицях Котляревського, Заводська, Мічуріна, Сковороди, Першотравнева та по провулку Водокачний.

Виконані земляні роботи та укладені труби для влаштування водогону по вулицях Острів, Лермонтова, Кутузова. Роботи на стадії завершення.

 КП „Каштан“ встановлено дорожні знаки по місту, нанесені пішохідні переходи.

 

Реалізація проєктів та програм

У рамках меморандуму про співпрацю та партнерство з Благодійним Фондом „Peli can live“ у Пирятині  висаджено більше 800  рослин (навколо Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд - близько 700, на подвір’ї Пирятинського ліцею - 90 та в парку біля Собору Різдва Богородиці - близько 40).

Продовжується реалізація проєкту Глобал Ком’юнітіз „Децентралізація приносить прозорість та ефективність в медицині та освіті“. Проведено 3-денний семінар „Децентралізація приносить прозорість та ефективність в медицині та освіті“. Підписано Меморандум про співпрацю.

Продовжується  реалізація проєкту „U-LEAD з Європою“. Проведено 3 модулі навчань з працівниками міської ради  та сільськими радами- партнерами по міжмуніципальному співробітництву.

Отримано перемогу в обласному конкурсі розвитку територіальних громад Полтавської області з проєктом  „Інтелектуальні системи вуличного освітлення SMART-SITI в Пирятині“ (реконструкція та технічне переоснащення системи вуличного освітлення по вулицях Соборна і Європейська загальною протяжністю близько 5 км) -600 тис.грн.

Пирятинська делегація у складі депутатів міської ради та працівників виконавчого комітету міської ради відвідала Тростянецьку міську ОТГ. Метою поїздки є отримання досвіду у роботі комунальних закладів та підприємств, ознайомлення з економічним потенціалом цієї громади, з умовами, які створені для її жителів.

Взято участь у навчальній поїздці до громад Чернівецької області, що є учасниками грантового проекту ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“ „Різні громади. Спільне рішення для економічного зростання“ (Солдатова І.В.).

Розпочато роботу по конкурсному відбору на зайняття посади керівника Пирятинського ліцею. 25 жовтня завершено прийом документів. 01 листопада відбудеться перше засідання конкурсної комісії.

Відбулося засідання координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, визначено терміни проведення голосування (з 11 листопада по 25 листопада 2019 року включно). Всього надійшло 28 проєктних заявок, з них допущено до голосування 25.

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради продовжують підвищувати кваліфікацію, взято участь у конференціях, форумах, семінарах, тренінгах та круглих столах. Зокрема, одними  із найважливішими заходами, які відвідало керівництво міської ради є участь:

у пленарному засіданні двадцять сьомої сесії сьомого скликання Полтавської обласної ради  щодо внесення змін до Перспективного плану об’єднаних територіальних громад (Рябоконь О.П.);

у засіданні круглого столу „Формування громад базового рівня в Полтавській області в контексті проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні“ проведеної Полтавських Центром розвитку місцевого самоврядування (Шикеринець І.С.);

у засіданні круглого столу з метою обговорення завершення формування спроможних громад та аналіз спроможності утворених ОТГ (Рябоконь О.П.);

у VIII розширеному засіданні навчально-консультативної робочої групи „Координаційної ради з підтримки та розвитку об’єднаних територіальних громад Полтавської області“ (Рябоконь О.П.);

у Всеукраїнському форумі з питань реалізації положень Закону України „Про освіту“ (Шикеринець І.С.);

в Конференції „ОДЕСА. РІШЕЛЬЄ. ФОРУМ“ в рамках Програми Ради Європи „Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні“  з питань управління персоналом, підвищення кваліфікації працівників ОМС (Рябоконь О.П.);

на Першому цифровому українському конгресі „Цифрова трансформація демократії. Громада в смартфоні“ проведеного  Асоціацією малих міст України, де презентовано досвід Пирятинської ОТГ  щодо е-врядування. Отримано спеціальну відзнаку „Переможець Пирятинська міська ОТГ“ в проєкті „Партисипативна демократія як основа належного управління в нових громадах“ (Рябоконь О.П.);

у конференції „Громада для кожного“, організованої Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) (Шикеринець І.С.);

в обласному Форумі на тему: „Механізм взаємодії ОСББ та органів влади: регіональний вимір“ (Рябоконь О.П., Крагель Є.М., Порва О.В.);

у двох робочих  зустрічах з народним депутатом України Анастасією Ляшенко та представниками Верховної Ради України, Мінрегіону щодо змін до адміністративно-територіального устрою;

презентовано досвід Пирятинської міської ради  щодо формування організаційної структури на  засіданні круглого столу на тему: „Сучасне управління – запорука спроможної громади“, організованого в рамках проекту „Розроблення ефективної організаційної структури для ОТГ“ за підтримки програми DOBRE (Рябоконь О.П., Кочур Л.В.);

Результати реалізації Планів дій щодо впровадження принципів верховенства прав презентовано на 12-му семінарі з обміну досвідом на тему: „Презентації виконання планів дій“ в рамках Проекту Академії Фольке Бернадотта „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“ (Рябоконь О.П., Кочур Л.В.);

взято участь у презентації Концепції проекту змін до Конституції України у частині територіальної організації влади та місцевого самоврядування, а також нової п’ятирічної Програми діяльності Кабінету Міністрів України в частині пріоритетів реформування місцевого самоврядування, регіонального та просторового розвитку (Рябоконь О.П.);

презентовано досвід Пирятинської міської ОТГ у сфері поводження з відходами на  засіданні круглого столу „Нові ініціативи та інноваційні підходи з управління твердими побутовими відходами на засадах міжмуніципального співробітництва“ за підтримки проєкту „Реформа управління на сході України“, що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (Рябоконь О.П., Рвач Н.О., Ящик І.А.)

 

 Центром надання адміністративних послуг надається 172 послуги, надано - 4930 послуги. Станом на 25 жовтня оформлено 412 ID-карток та 563 закордонних паспорти, видано 324 ID-карток та 493 закордонних паспорти.

Продовжується реалізація проєкту Мінсоцполітики „Соціальна громада“. Розпочато роботу в електронній програмі на віддалених робочих місцях та у ЦНАПі.

 Відділом державної реєстрації:

 у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців опрацьовано 25 заяв;

 у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно опрацьовано 181 заяву.

Продовжується робота по наповненню Реєстру території громади,   зареєстровано 197 фізичних осіб, знято з реєстрації 189 осіб.

Стратегічне та оперативне планування

Розробляється  План соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік, визначені відповідальні розробники та терміни подачі інформації.

Сприяння розвитку бізнесу

Проведено фінальне засідання конкурсної комісії з визначення відповідності поданих заявок умовам Конкурсу міської ради „Розвиваю бізнес у своїй громаді“, визначено переможців (ФОП Бражник О.О., Підприємство Пирятинської РССТ „Комбінат громадського харчування“ (директор Сабірова Г.А.) та ФОП Горбачова Г.Г.).

З метою вирішення актуальних питань у сфері малого бізнесу проведено зустріч міського голови з представниками бізнесу у форматі „Кава з мером“ (12.10.2019) та засідання Ради підприємців при виконкомі міської ради (18.09.2019).

До Дня міста  відбулася святкова  ярмарка (усього залучено 85 місцевих та іногородніх учасників з шести областей України) та виставці спецтехніки (участь взяли 3 підприємства та пенсіонер-винахідник, які презентували 5 одиниць техніки, у виставці-продажу місцевої продукції - 6 місцевих підприємств.

Сприяння залученню інвестицій в економіку громади

З метою популяризації економічного та туристичного потенціалу громади взято участь у фестивалі Street fest „Кращі товари Полтавщини“, який був присвячений 250-й річниці з дня народження Івана Котляревського, де представлено продукцію місцевих товаровиробників, вироби народних умільців та „Пирятинський кошик“, який формує образ громади, як виробника широкого спектру харчових товарів під лозунгом – „Тільки товарами, виробленими в Пирятинській міській ОТГ, можна накрити святковий стіл“ (10.09.2019).

Проведена нарада стосовно розміщення сонячного WI-FI дерева в рамках реалізації проекту „Сонячне WI-FI дерево в Пирятині – крокуємо в Європу“.

Проведено конкурс щодо встановлення зупинкових комплексів-тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м.Пирятин. Конкурс було оголошено на 8 місць. Взяли участь чотири учасники, які подали свої заявки на перші три локації. Два учасники подали на одне місце (вулиця Соборна  (біля приміщення міської ради) і один учасник – на два: майдан Незалежності (біля магазину „Гроно“) та вулиця Соборна (біля центральної аптеки № 85). Визначено трьох переможців, які запропонували найкращий благоустрій: асфальтування, мощення тротуарною плиткою, озеленення, лаунж-зони, дитячий майданчик. Крім цього, один із учасників запропонував на своїх об’єктах облаштування WiFi-зони, відеоспостереження, зарядження гаджетів та інформаційне табло з графіком руху автобусів.

Під час зустрічі з делегацією представників бізнесу Султанату Оман представлені інвестиційні проєкти громади та членам делегації вручені презентаційні матеріали – паспорт, інвестиційний паспорт та каталог місцевої продукції.(10.10.2019).

 

 Реалізація тарифної політики

Членами виконкому міської ради встановлено скориговані тарифи на послугу з централізованого    водопостачання    КП „Пирятинський міський водоканал“  за 1 м3 води (з податком на додану вартість): для населення, для бюджетних установ, для інших споживачів по 15,60 грн/м3.

Реалізація повноважень у сфері праці

Міською комісією з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено 1 виїзне обстеження суб?єктів господарювання, які знаходяться на території громади. Обстежено 15 об?єктів, проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг легальної зайнятості серед 32 суб’єктів господарювання.

 Проведено 2 інспекційні відвідування суб’єктів господарювання з них 1 спільно з головним державним інспектором Держпраці у Полтавській області.

 Участь в грантах

Забезпечено організацію голосування за 3 подані проєкти до Бюджету участі Полтавської області 2019 року на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади – в голосуванні взяли участь 5173 респондентів.

Подано 8 заявок на участь в конкурсах і грантах, один із яких вже отримав перемогу:

у проекті Ukraine with love (Україна з любов’ю) в рамках програми „Малі міста-великі враження із заявкою щодо популяризації Каталогу народних майстрів та умільців Пирятинської міської ОТГ у веб-просторі;

у проєкті LUSH Україна Чаріті Пот із заявкою „Скриньки милосердя й допомоги у Пирятинській громаді – творимо добро разом“ (забезпечення згуртування та активізації жителів Пирятина навколо існуючої соціально-екологічної проблеми у сфері поводження зі вживаним одягом, взуттям, дитячими іграшками та книжками);

у конкурсі за рахунок Бюджету участі Полтавської обласної ради (Шкільного бюджету) із двома аплікаційними формами щодо створення шкільного радіовузла як інформаційного центру школи „Голос ліцею“ та  „Хати активної молоді“ (облаштування кімнати для створення сприятливих умов для змістовного дозвілля для школярів 7-11 класів школи №6);

у проєкті USAID „Конкурентоспроможна економіка України“ щодо проведення маркетингового дослідження з визначення вільних ринкових ніш і ніш з мінімальним рівнем конкуренції на території Пирятинської міської ОТГ;

у конкурсі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації щодо проведення маркетингового дослідження з визначення вільних ринкових ніш і ніш з мінімальним рівнем конкуренції на території Пирятинської міської ОТГ;

у конкурсі Фонду „Регіональний Центр досліджень та підтримки бізнесу“ в рамках проекту „Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки“ щодо отримання технічної та експертної підтримки проектів оптимізації та модернізації мереж водопостачання та водовідведення з підвищенням енергоефективності.

 Відділом із земельних та екологічних питань проведено 14 виїзних  комісій щодо звернень громадян. Проведено 2 рейди  на території  громади з метою виявлення паліїв листя та сміття.

Відділом управління комунальною власністю  реалізовано заходи по програмі „Енергоефективність та енергозбереження на об’єктах комунальної власності Пирятинської міської ОТГ на 2019 рік“:

ТОВ „Вентокс“ м.Харків встановив локальні вентиляційні системи із рекуперацією в ДНЗ „Пролісок“, використано 115 тис. грн.;

ПП „Київський соціальний сервіс“ виконав поставку енергоефективних конфорок на електричні плити в кількості 6 штук, використано 29,7 тис. грн., заміну обладнання проведено в ДНЗ „Берізка“. 

Проведене одне засідання житлово-побутової комісії, за висновками якого затверджено протокол комісії КЕВ м.Полтава про розподіл службового житла та видано ордер військовому комісару Пирятинського районного військового комісаріату на вселення в це службове житло.

Виконкомом міської ради прийнято рішення про виплату грошової компенсації на придбання житла особі з числа дітей, позбавлених батьківського піклування  (Ковальчук (Алієвій) В.В.)

 

 Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей обстежено умови проживання:   дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах (9); дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (11).                  

 27 вересня  проведено моніторинг за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування. Під час проведення заходу дітей виявлено не було. Надано разову грошову допомогу 28 малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на загальну суму 34100 грн.

Надано матеріальну допомогу на поховання непрацюючим жителям  міста, які не досягли пенсійного віку - 4 заявникам на загальну суму 4000,00 грн.

З метою вшанування земляків-воїнів АТО, загиблих в зоні АТО, захищаючи територіальну цілісність України, міською радою виготовлено, встановлено  та урочисто відкрито меморіальні дошки  Олійнику Івану Анатолійовичу, Шляхтичу Олександру Валентиновичу та Стрельцову Юрію Петровичу, випускникам шкіл № 4 та № 6.

 Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів: оперативно-розпорядчі наради для керівників закладів загальної середньої освіти та заступників директорів з навчально-виховної роботи з  питань, що стосуються освітнього процесу; дні відкритих дверей у СЮТ, ЦДЮТ.

Пирятинський інклюзивно-ресурсний центр відділу освіти, молоді та спорту відзначив першу річницю з дня свого створення.

Проведено Конференцію партнерів у Філії пирятинського ліцею у рамках реалізації проекту „Школа 3.0.Громади“ від Центру Інноваційної Освіти „Про.Світ“, 25 жовтня  у Пирятинському ліцеї обрано Раду ліцею.

 

Відділом культури та туризму міської ради взято участь у культурно-мистецьких заходах:  свято до Дня міста, Дня захисника України.

Активізується робота з громадою щодо забезпечення культурного дозвілля у  культурно-громадському центрі, де  відбулися вистави Дніпровського Національного Академічного театру ім.Т.Шевченка, вистава „Смішарики”, концерт мистецького проекту „VIVA OPERA” Львівського оперного театру.

 Проведено два вечори відпочинку для молоді,  проведено  ряд тематичних заходів в  Пирятинській публічній бібліотеці.  

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua