Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 жовтня 2019 року 14:30

В інклюзивно-ресурсному центрі створено клуб для батьків „Доброта“

18 жовтня в Пирятинському інклюзивно-ресурсному центрі відбулося перше засідання клубу для батьків „Доброта“, в якому брали участь батьки дітей з особливими освітніми потребами, асистенти вчителів, фахівці центру. Метою створення клубу є, по-перше, надання консультативної, психологічної допомоги через оптимізацію сімейної атмосфери, гармонізацію міжособистісних, подружніх, батьківсько-дитячих стосунків; по-друге, покращення та оптимізація взаємодії між батьками та педагогами, психологічний супровід сімей.

Практичний психолог центру Юлія Добош показала відео, в якому йшлося про прийняття життя та ситуацій такими, як вони є, особливо тоді, коли мрії, очікування не відповідають отриманому результату.  

Фахівці інклюзивно-ресурсного центру продемонстрували можливості розвитку та корекції. З особливостями корекції мовлення присутніх ознайомила вчитель-логопед Аліна Курочка. Статистика свідчить, що з кожним роком кількість дітей з мовленнєвими порушеннями збільшується. За минулий рік  було обстежено 275 дітей, з них 117- з порушеннями мовлення. На корекційно-розвиткових заняттях здійснюється розвиток правильного мовленнєвого дихання, голосу та артикуляційного апарату, дрібної моторики та вдосконалення фонематичних процесів.

Корекційний педагог Ольга Орел познайомила учасників засідання зі своєю роботою та запропонувала декілька вправ. Наталія Карабут, вчитель лікувальної фізкультури, розповіла присутнім про здоровий спосіб життя та шляхи його досягнення.

Присутнім була запропонована притча про царя Соломона.

До Соломона на суд завітали два чоловіки, щоб той їх справедливо розсудив. Коли перший розповів свою історію, Соломон відповів: ти правий. Вислухавши позицію іншого, сказав: і ти правий. І тут втрутився третій, зауваживши, що одночасно обоє правими бути не можуть, на що Соломон відповів: і ти правий.

Висновок: потрібно завжди шукати „соломонове рішення“, враховуючи всі думки і обставини, щоб досягти максимально вірного вирішення питання. Адже всі ми різні, і ситуації в житті бувають різними, тому тільки від нас, від нашого ставлення до тих чи інших обставин залежить, яким буде наше життя.

Перед присутніми виступила Ольга Делембовська, особа з інвалідністю. Вона розповіла про свій життєвий шлях та досягнення. Обмежені можливості не стали перешкодою в її житті. Оля отримала фахову освіту, створила сім’ю, займається громадською діяльністю.

В кінці зустрічі для отримання зворотного зв’язку учасникам засідання була запропонована анкета, були визначені напрямки подальшої співпраці.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua