Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 жовтня 2019 року 16:02

Постійна комісія розглянула питання щодо інвентаризації земельних ділянок військових містечок

04 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій.

Депутати розглянули два із тридцяти шести запланованих питань порядку денного. Тривалий час обговорювалося питання щодо стану реалізації календарного плану містобудування, будівництва, реконструкції та капітального ремонту на об’єктах ОТГ. Заслухавши інформацію начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Марини Зергані, начальника відділу управління комунальною власністю Євгенії Кошової, заступника міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Максима Варави, представників навчальних закладів, комісія надала рекомендації по кожному з об’єктів, наголосивши на необхідності посилення контролю за термінами та якістю виконання робіт.

Другим питанням обговорювалися звернення Квартирно-експлуатаційного відділу м.Полтава щодо проведення інвентаризації земельних ділянок військових містечок № 1, 11, 12 за адресою: м.Пирятин, вул.Європейська, 4, та військового містечка № 15 за адресою: м.Пирятин, вул.Завокзальна, 67.

Нагадаємо, що 16 січня 2018 року постійна комісія з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, в роботі якої брали участь міський голова Олексій Рябоконь та голови постійних комісій міської ради, вже розглядала звернення Квартирно-експлуатаційного відділу стосовно надання дозволів на виготовлення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, які за радянських часів були надані у користування військовій частині, котра була розташована у Пирятині і на початку 2000-х розформована. Розглянувши звернення, врахувавши той факт, що відповідно до спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України від 20 жовтня 2016 року військова частина А1499 була знову переміщена у м.Пирятин, комісія вирішила частково задовольнити звернення Полтавської КЕВ та рекомендувала сесії надати дозвіл на розробку проєктів землеустрою на земельні ділянки в межах діючої військової частини. Відповідно до рекомендацій комісії було прийнято рішення тридцять сьомої сесії Пирятинської міської ради від 28 лютого 2018 року № 105 „Про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, розташованих за адресою: вул.Європейська, 4, м.Пирятин Полтавської області, для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України“.

На даний час це рішення не виконано, проєкти землеустрою не виготовлені. Натомість Квартирно-експлуатаційний відділ звертається до міської ради надати дозвіл на проведення інвентаризації всіх земельних ділянок, які були у користуванні колишньої військової частини, включаючи земельні ділянки під житловими будинками 4А та 4Б по вул.Європейська, житловим будинком № 94 по вул.Абаканська та виїзд від гаражного кооперативу. Метою такої інвентаризації є оформлення права власності Міністерства оборони України на вищезгадані земельні ділянки. На засіданні комісії був присутній начальник Полтавської КЕВ В’ячеслав Камзист. За його словами, після інвентаризації та виготовлення документації на земельні ділянки планується їх розподіл і повернення громаді тієї частини, яка нею використовується, приміром, під житловими будинками. Жодним офіційним документом, який би засвідчив наміри Міноборони України щодо використання кількох гектарів землі в центрі Пирятина та повернення частини у власність об’єднаної громади, ці слова підтверджені не були.

Після тривалого обговорення комісія вирішила, що недоцільно передавати у власність Міноборони України всю територію, якою раніше користувалася військова частина; із загальної площі необхідно виокремити земельні ділянки для потреб громади та виготовити на них проєкти землеустрою. Відділу із земельних та екологічних питань виконкому міської ради рекомендовано підготувати відповідні проєкти рішень на сесію міської ради.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua