Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 жовтня 2019 року 15:14

Постійна комісія відхилила питання щодо інвентаризації земельних ділянок військових містечок

22 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Депутати розглянули сорок п’ять питань порядку денного.

В ході обговорення кілька проєктів рішень було відкладено для доопрацювання. Після засідання члени комісії мали виїхати на місце для уточнення деяких обставин та прийняття остаточного рішення стосовно включення цих питань до проєкту порядку денного сесії.

Тривалий час обговорювалися питання про надання дозволів на розробку документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України.

Присутній на засіданні комісії міський голова Олексій Рябоконь звернув увагу депутатів на дві обставини. По-перше, Полтавською КЕВ не виконано рішення сесії Пирятинської міської ради від 28 лютого 2018 року № 105 „Про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, розташованих за адресою: вул.Європейська, 4, м.Пирятин Полтавської області, для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України“. Цим рішенням Полтавській КЕВ надавався дозвіл на розробку проєктів землеустрою на земельні ділянки в межах діючої військової частини. По-друге, у зверненні Полтавської КЕВ до Пирятинської міської ради про надання дозволів на розробку документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок відсутнє пояснення намірів Міноборони України щодо використання кількох гектарів землі в центрі Пирятина та біля автошляху Київ-Харків, неподалік житлової забудови. Відтак прийняття рішень стосовно надання дозволів на розробку документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України є недоцільним.

Категорично висловилися проти прийняття таких рішень депутати Олександр Жайворонок, Олег Скочко, Дмитро Шаповал. За підсумками голосування, два проєкти рішень про надання дозволів на розробку документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України не включено до проєкту порядку денного сесії.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua