Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 жовтня 2019 року 18:58

Як забезпечити підвезення учнів з віддалених вулиць Завокзалля?

07 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Комісія розглянула колективне звернення жителів вулиць Київська, Садова, Калинова, Козацька, Дмитра Луценка, Аполона Мокрицького щодо організації підвезення дітей, які проживають у цьому мікрорайоні, до навчальних закладів міста.

Зазначимо, що підвезення учнів до навчальних закладів здійснюється двома шкільними автобусами. Кожен з них щоранку робить по два рейси. Першими – майже за годину до початку занять – забирають дітей із Калинового Мосту та Олександрівки. Наступними підвозять маленьких мешканців села Заріччя та дітей з особливими освітніми потребами, які перебувають на інклюзивній формі навчання. Обидва автобуси завершують другі рейси за п’ять хвилин до початку уроків. Якщо робити додатковий, третій рейс на вулицю Київська, діти щодня спізнюватимуться до школи. Або ж навчальний заклад прийме рішення розпочинати уроки з дев’ятої години і, відповідно, завершувати майже о четвертій. На думку членів комісії, обидва варіанти не є прийнятними.

У підсумку обговорення комісія рекомендувала відділу освіти, молоді та спорту міської ради впродовж десяти днів напрацювати пропозиції щодо можливих шляхів вирішення питання стосовно підвезення дітей з віддалених вулиць Завокзалля. Крім того, рекомендувала при формуванні пропозицій до Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік, враховуючи перспективу збільшення об’єднаної громади шляхом приєднання сільських територій, передбачити придбання нового шкільного автобуса для забезпечення потреб учнів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua