Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 жовтня 2019 року 15:24

Обговорено ситуацію на міському сміттєзвалищі

11 жовтня на міському сміттєзвалищі відбулося спільне виїзне засідання постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг та з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

Питання щодо розміщення побутових відходів на міському сміттєзвалищі стало предметом обговорення комісій. Заступник міського голови Максим Варава проінформував, що міська рада, виготовивши робочий проєкт „Будівництво полігона твердих побутових відходів для міста Пирятина Пирятинського району Полтавської області на місці існуючого невпорядкованого сміттєзвалища“, вартість якого становила 14,7 млн.грн, подала заявку на обласний екологічний фонд для його співфінансування. У 2017 році рішенням Полтавської обласної ради замовником робіт по цьому об’єкту був визначений Департамент будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації. Департаментом було проведено коригування робочого проєкту, після чого його вартість збільшилася до 17,6 млн.грн. На будівництво об’єкта, на умовах співфінансування, із бюджету міської ОТГ до обласного бюджету у 2017 році було передано трансферт на суму 3,1 млн.грн, у 2018 – 4,0 млн.грн; із обласного бюджету виділено кошти у 2017 році – 3,1 млн.грн, у 2018 – майже 8,0 млн.грн. Департамент через систему закупівель Прозоро визначив виконавця робіт та уклав з ним договір. Для проведення будівельних робіт земельну ділянку було передано Департаменту згідно з договором суперфіцію терміном на три роки. На даний час роботи на сміттєзвалищі не проводяться у зв’язку з неповним освоєнням коштів підрядною організацією, відсутністю фінансування з обласного бюджету та проведенням прокуратурою Полтавської області досудового розслідування по підряднику щодо якості, обсягів та вартості виконаних ним робіт на об’єктах, розташованих на території Лубенського та Пирятинського районів. У свою чергу, виконкомом міської ради постійно направлялися письмові звернення до Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної ради та Департаменту про виявлені недоліки та необхідність термінового їх усунення виконавцем робіт.

Василь Войпанюк, голова комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, запропонував звернутися до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо погіршення екологічного стану на сміттєзвалищі м.Пирятин через припинення робіт протягом 2019 року, що ставить під загрозу строки завершення будівництва полігону та дотримання санітарного стану громади загалом. Зважаючи на непередбачувані обставини, які не дозволяють міській раді дотримуватися діючого законодавства щодо сортування та захоронення ТПВ, Олексій Хоменко, голова житлово-комунальної комісії, запропонував звернутися до Кабінету Міністрів України та Полтавської обласної ради щодо надання фінансової допомоги Пирятинській ОТГ на придбання сортувальної лінії.

Крім цього, комунальному підприємству Каштан було рекомендовано впорядкувати територію сміттєзвалища із залученням бульдозера та вказано на суворе дотримання протипожежних заходів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua