Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 грудня 2015 року 21:17

Готуємося до сесії

 3 грудня відбулося засідання постійних комісій міської ради з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та підприємництва, з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту, з питань прав людини, законності,  депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Розглядались питання, включені до проекту порядку денного другої сесії Пирятинської міської ради, запланованої на 11 грудня.

Начальник відділу фінансів та обліку виконкому міської ради Ірина Цюра та провідний спеціаліст з економічних питань Любов Тараненко ознайомили зі змінами та доповненнями до міських цільових програм та міського бюджету на 2015 рік. Зокрема, планується виділити кошти для відзначення переможців конкурсу на краще новорічне оформлення фасадів і вітрин об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери побутових послуг, підприємств, установ і   приватних будинків.  Міський голова Олексій Рябоконь вручить подарунки 31 грудня, на святі, біля головної  ялинки міста. Депутати погодили запропоновані проекти рішень. Крім того, заслухали звіти про використання коштів міського бюджету на виконання заходів міських цільових програм, ознайомилися з планом діяльності  Пирятинської міської ради з підготовки регуляторних актів на 2016 рік, обговорили питання щодо розміру вартості харчування дітей в дошкільних навчальних закладах у наступному році.

Секретар міської ради Тетяна Чайка запропонувала  детально вивчити проекти основних документів, на підставі яких здійснюється депутатська діяльність, - Регламент роботи та Положення про постійні комісії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Їх необхідно затвердити на пленарному засіданні ради. Також на пленарному засіданні мають затверджуватися Регламент виконавчого комітету Пирятинської міської ради та Положення про старосту,  проекти яких презентувала керуюча справами виконкому Лариса Кочур.

У зв’язку з утворенням Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади  повноваження міської ради збільшуються в частині надання адміністративних послуг. Тому планується створення міського Центру надання адміністративних послуг. Міська рада готує проект для участі в конкурсі об’єднаних територіальних громад, який проводиться в рамках реалізації проекту українсько-німецького співробітництва „Реформа управління на Сході України“, щоб залучити кошти для створення такого центру.  Для забезпечення його працівниками необхідно збільшити чисельність апарату виконавчого комітету міської ради. Крім того, необхідно включити до складу виконкому посади двох старост – сіл Олександрівка, Могилівщина, Рівне та Калинового Мосту і Верхоярівки. А тому на сесію виноситься питання щодо затвердження структури і чисельності апарату Пирятинської міської ради сьомого скликання. В ході обговорення депутати Володимир Клепач та Олег Куча внесли пропозиції до проекту рішення, з якими  погодилися всі учасники засідання.

Цього ж дня відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, на якому розглядались питання регулювання земельних відносин. 7 грудня ця комісія проведе друге засідання, продовжуючи підготовку до пленарного засідання ради.

1 грудня працювала над розглядом  проектів питань порядку денного сесії  постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

На 8 грудня заплановане спільне засідання постійних комісій міської ради, на якому будуть остаточно узгоджені проекти рішень чергової сесії.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua