Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 грудня 2015 року 11:09

Зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня українська спільнота вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. За даними організації Союз Чорнобиль із шестисот тисяч ліквідаторів кожен десятий помер, а 165 тисяч людей стали інвалідами. Саме 14 грудня 1986 року на Чорнобильській атомній завершили будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

У Пирятині офіційний захід проходив у великій залі адмінбудинку. Пам’ять померлих ліквідаторів-пирятинців вшанували хвилиною мовчання. Виступили голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюк, заступник голови Пирятинської райдержадміністрації Ольга Яременко, секретар Пирятинської міської ради Тетяна Чайка, голова районної організації Союз Чорнобиль Валерій Ухань. Подякували за відвагу і чесно виконаний громадянський обов’язок, побажали здоров’я, миру і такого ж чесного і відповідального ставлення до людей даної категорії з боку держави.

Відбувся діалог учасників зібрання з керівниками управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду України в Пирятинському районі, центральної аптеки. Як виявилося, найбільше дошкуляє чорнобильцям неможливість придбати ліки за пільговими рецептами. Коштів обмаль, хворих багато, а тому скористатися пільгою можуть далеко не всі. Запропоновано у наступному році частково вирішити це питання за рахунок місцевих бюджетів.

Після закінчення офіційної частини учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам чорнобильської катастрофи.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua