Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 грудня 2016 року 13:14

Постійна комісія міської ради з’ясовувала, чому так важко пересуватися вулицями Пирятина

06 грудня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг за участю представників інших постійних комісій міської ради.

Основне питання, яке стало причиною проведення позапланового засідання комісії, – очистка вулиць від снігу та посипання доріг, пішохідних переходів і тротуарів, для того щоб рух людей і транспорту був безпечним. Вважаючи, що комунальне підприємство „Каштан“ недопрацьовує в цьому питанні, комісія намагалася з’ясувати причини.

Директор „Каштану“ Віталій Скочко проінформував присутніх, що для очистки вулиць від снігу одночасно використовується чотири одиниці техніки. Вулиці розбито на три черги в залежності від кількості жителів міста, які пересуваються ними, та інтенсивності руху громадського і особистого транспорту. В першу чергу розчищаються в’їзди до Пирятина та центральні вулиці, якими рухається громадський транспорт і велика кількість людей.

Якщо снігопад незначний, наявного транспорту вистачає для своєчасного розчищення доріг і тротуарів. Якщо інтенсивність випадіння снігу велика, комунальники не встигають повністю розчистити місто і села, що входять до складу міської об’єднаної громади, і люди обурюються. На допомогу залучається додаткова техніка. Приміром, у суботу, 03 грудня, техніка фінансово-промислової групи „Альтком“, яка займається будівництвом автодоріг,  розчищала і посипала дороги в Пирятині. А в Олександрівці та Рівному  сніг розгортали за допомогою сільгоспвиробників, які працюють на орендованих землях.

Члени комісії та присутні депутати указали директору комунального підприємства „Каштан“  на проблемні відрізки доріг, де треба постійно чистити сніг і посипати піскосумішшю, для того щоб запобігти аваріям і травмуванню людей. Крім того, порушили питання щодо придбання маленького трактора, який би розгортав сніг на тротуарах, та митого річкового піску, використання якого для посипання доріг є більш ефективним. Запропонували заступнику міського голови Максиму Вараві разом з директором КП „Каштан“ Віталієм Скочком вивчити питання щодо посипання доріг самою сіллю, без використання піску, та розглянути інші альтернативні варіанти, які застосовуються у різних містах України.

Також на засіданні комісії обговорено питання щодо договірної ціни на асфальтування доріг. Прийнято рішення навесні 2017 року комісійно обстежити вулиці, де цього року проводився поточний і капітальний ремонт дорожнього покриття, з метою виявлення можливих порушень та виконання підрядником гарантійних зобов’язань.

Останнє питання порядку денного стосувалося придбання автогрейдера для потреб міської об’єднаної територіальної громади. Заступнику міського голови Максиму Вараві та директору комунального підприємства Віталію Скочку дано доручення вжити всіх можливих заходів для того, щоб наступного року у Пирятині вже використовувався власний автогрейдер.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua