Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 грудня 2016 року 08:21

„Голодомор. Пам’ять поколінь Пирятинщини“

5 грудня у Центрі дитячої та юнацької творчості пройшла науково-практична конференція, присвячена геноциду українського народу – Голодомору на Пирятинщині. Метою заходу було вшанування світлої пам’яті жертв Голодомору – наших земляків, виховання в учнів патріотизму на основі особистісного усвідомлення досвіду історії.

На початку заходу керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур зробила невеликий екскурс в історію Голодомору на Пирятинщині, поділилася з присутніми власними спогадами з дитинства.

Гості заходу Наталії Купріян, директор Пирятинського краєзнавчого музею, ознайомила присутніх з матеріалами про Голодомор, зібраних у краєзнавчому музеї, організувавши тематичну виставку для підростаючої молоді. Місцева дослідниця Голодомору Лариса Ковалівська детально розповіла про трагічні долі наших земляків тих страшних подій.

Наукові роботи кожного учасника розкривати процеси пошукової та краєзнавчо-дослідницької роботи щодо збору емпіричних даних та фактичного матеріалу під час опрацювання літературних джерел у бібліотеках і архівах, та під час бесід з очевидцями жахливих подій та їх родичами.

Усі доповіді були змістовними та цікавими, кожен присутній мав змогу познайомитися з Голодомором у кожному куточку Пирятинщини, відчути трагедію нашого народу 1932-1933 рр.

Борис Денисенко, вчитель географії та історії Вишневецької зш І-ІІІ ст. презентував роботу „Вивчення історичних подій Голодомору 1932-1933 рр. на Пирятинщині в діяльності пошукового загону „Едельвейс“ Вишневецької школи“, яка полонила увагу залу.

Позитивними нотками наприкінці конференції лунала доповідь художнього керівника Олександрівського сільського клубу Алла Ященко про місцевих жителів с. Олександрівка – Клименко В.Ю, колишнього голову колгоспу та Харченко П.П., колишнього голову сільради, які в ті страшні роки не дали померти жодному жителю Олександрівки.

У ході конференції працювала виставка дитячих малюнків „Голодомор в очах сучасних дітей“, на яку були представлені малюнки від кожного навчального закладу. 

По завершенню всі присутні отримали шматочок короваю в пам’ять про наших загиблих земляків та невеличкі пам’ятні подарунки від Пирятинської міської ради.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua