Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 грудня 2016 року 16:10

Міський голова був відзначений Верховною Радою України

7 грудня відбулося Урочисте засідання Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні.

Пирятинську об’єднану громаду на цьому заході представляв міський голова Олексій Рябоконь. За участю  представників органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, проектів міжнародної технічної допомоги, які сприяють впровадженню реформи децентралізації влади в Україні, народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади було обговорено проблематику становлення та розвитку системи місцевого самоврядування, зокрема, в частині проведення реформи з децентралізації влади, її нормативного забезпечення та практичної реалізації, існуючих проблем і шляхів їх вирішення. Виступаючи на засіданні, Олексій Петрович наголосив на важливості проведення секторальних реформ, а саме: у формуванні нових підходів до освіти та забезпеченні її розвитку, розмежуванні повноважень первинної і вторинної медицини – передачі первинної медицини об’єднаним громадам. Крім того, він озвучив проблему передачі доріг із облавтодору об’єднаним громадам, щоб мати можливість якісно утримувати ці дороги та вчасно їх ремонтувати. 

В результаті обговорення було окреслено напрями діяльності органів державної влади для забезпечення подальшого розвитку та зміцнення інституту місцевого самоврядування.

На завершення урочистого засідання за особливі заслуги перед Українським народом було відзначено найкращих представників місцевого самоврядування. Відповідно до розпорядження Голови Верховної Ради України від 05 грудня 2016 року № 745-к Почесною грамотою Верховної Ради України було нагороджено Пирятинського міського голову  Олексія Рябоконя. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua