Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 грудня 2016 року 15:54

В Пирятині буде утворено опорну школу

16 грудня відбулася вісімнадцята позачергова сесія Пирятинської міської ради. ЇЇ проведення було пов’язане з необхідністю внесення змін до  бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2016 рік.

Зміни до бюджету вносилися у зв’язку з тим, шо  Пирятинська міська рада отримала на розвиток галузі освіти додаткову субвенцію із державного бюджету розміром понад чотири з половиною мільйони гривень. Із цієї суми 139 тис.грн призначено для оплати праці педагогічних працівників, решта коштів  –  4 396,8 тис.грн  –  для оснащення опорної школи, яка буде утворена у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді, засобами навчання, в тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання. Крім того, частина цих коштів призначена для впровадження енергозберігаючих технологій в опорній школі.

Інші зміни до бюджету вносилися у зв’язку з перерозподілом коштів між статтями витрат. Так, при реалізації проектів за рахунок державної субвенції на формування інфраструктури об’єднаної територіальної громади, вдалося зекономити частину коштів в сумі понад 336 тис.грн. Їх було спрямовано на капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Калинова в селі Калинів Міст.

Також депутати повернулися до обговорення питання щодо виділення коштів на виплату компенсації за самостійно придбане житло громадянці Шляхтич Н.В., дружині загиблого військовослужбовця Шляхтича О.В. Полтавська обласна рада розглянула пропозицію Пирятинської міської ради щодо спільної участі у відшкодуванні витрат родині загиблого учасника АТО і запропонувала такі обсяги фінансування: 50% з обласного бюджету та 50% з місцевого бюджету. Направила Пирятинській міській раді відповідного листа з проханням вказати орієнтовний місяць наступного року, коли така компенсація може бути виплачена. Сесія міської ради надала згоду  на виділення з бюджету міської об’єднаної територіальної громади коштів у сумі 112 тис.грн, що складає 50% від вартості житла, придбаного Шляхтич Н.В. Орієнтовно така компенсація буде виплачена родині загиблого у березні наступного року.

Крім того, на вимогу депутатів міської ради, на сесію був запрошений директор комунального підприємства Скочко В.І. Йому було висловлено низку зауважень щодо незадовільної очистки та посипання доріг і тротуарів у місті. Якщо дорогами ще якось можна рухатися, то пересуватися тротуарами без загрози здоров’ю практично неможливо. Комунальному підприємству поставлено вимогу забезпечити належне утримання доріг і тротуарів в зимовий період, а його керівникові – підвищити особисту відповідальність за належну організацію праці на підприємстві.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua