Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 грудня 2016 року 21:53

Коротко про кращий досвід розвитку громад Німеччини

9 грудня в рамках проведення Клубу громадського діалогу Пирятинською міською радою спільно з Проектом GIZ „Підтримка реформи децентралізації в Україні“ проведено засідання круглого столу. Темою обговорення стала інформація щодо кращого досвіду розвитку громад Німеччини, отримана в результаті поїздки делегації голів об’єднаних територіальних громад Полтавщини до Німеччини.

У ході засідання координатор Проекту GIZ в Полтаві Богдан Алещенко та міський голова Олексій Рябоконь поділилися враженнями від навчального візиту. Олексій Петрович зазначив, що на прикладі невеликих німецьких містечок таких як Айгельтінген, Туттлінген та Мюльхайм  делегації з України  було продемонстровано, як ефективно працюють муніципалітети, яким чином функціонує пожежна охорона, полігон твердих побутових відходів, очисні споруди, які обслуговують п’ять містечок, із застосуванням інноваційних методів та технологій  здійснюють очистку побутових і дощових стоків, як потужно працює завод по виробництву медичного обладнання та імплантатів. Цікавим і корисним було ознайомлення з досвідом німецьких колег щодо поверхневого планування, дорожнього та вуличного благоустрою. Делегація мала нагоду ознайомитися з досвідом землі Баден-Вьорттемберг  щодо організації мережі зеленого туризму в передгір’ї Альп, де протікає „молодий“ Дунай, функціонування муніципальної влади на рівні об’єднаних громад і районів, високим рівнем впровадження альтернативних джерел енергії (сонячні батареї, теплові насоси, котли на щепі різного походження).   

На закінчення зустрічі був презентований проект Пирятинської міської ради - переможець Конкурсу GIZ „Створення моделі управління старостатів у с. Калинів Міст та Олександрівка“ та підписано договір про його реалізацію. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua