Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 грудня 2016 року 13:31

Перший Форум об’єднаних громад відбувся в Києві

15 грудня в Києві відбувся перший Форум об’єднаних громад, присвячений річниці діяльності в Україні об’єднаних територіальних громад, утворених на першому етапі реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Захід пройшов за участю  лідерів 159 об’єднаних територіальних громад та представники громад, які незабаром об’єднаються і набудуть нового статусу. Пирятинську громаду на Форумі представляли міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови Ігор Шикеринець, керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур та староста села Олександрівка Іван Тарасовський.  

Форум відкрив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який від імені Уряду гарантував підтримку об’єднаним громадам.

Серед поважних гостей, які взяли участь у роботі Форуму та працювали у секціях, були Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк,  українські експерти: Анатолій Ткачук та Юрій Ганущак, іноземні партнери: Хольгер Тауш – директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Андреас фон Шуман – керівник програми „U-LEAD with Europe: Ukraine – Local Empowerment, Accountability and Development Programme“ та Бері Рід, Директор проекту „ДОБРЕ“ .

Представники об’єднаних громад не тільки обговорили результати року життя і функціонування громад, але й висловили ряд проблемних питань стосовно необхідності внесення змін до ряду законодавчих актів: „Про місцеве самоврядування в Україні“, „Про службу в органах місцевого самоврядування“.  Важливо, щоб були прийняті  законопроекти 5520, який передбачає зміни меж районів, 4772 – спрощену процедуру приєднання громад, 4742 – для чіткого визначення статусу старости, 4110 – набуття повноважень сільського і селищного голови.

Більш детально кожну з проблем було обговорено на секційних засіданнях: „Надання послуг в ОТГ: тверді побутові відходи, водопостачання“, „Медична інфраструктура в ОТГ“, „Управління осітою в ОТГ“, „Стратегія розвитку та фінанси ОТГ. Земельні питання“.

Насамкінець Форуму були обговорені результати роботи в секціях та подальші кроки стосовно впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

 Форум пройшов за ініціативою Кабінету Міністрів України та був організований у співпраці із Швейцарсько-українським проектом „Підтримка децентралізації в Україні“ (DESPRO).



 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua