Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 грудня 2016 року 20:40

„Верховенство права в діяльності органів місцевого самоврядування в Україні“

13 грудня проходив другий день навчального семінару-тренінгу з принципів верховенства права для представників Пирятинської громади. В ході цього заходу учасники  тренінгу обговорили принципи прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування, проаналізували цей принцип на прикладі надання адміністративних послуг в Пирятині. В ході загальної дискусії було проаналізували веб-сайт міської ради на прозорість, відкритість та доступність.

Значну увагу тренери приділили вивченню принципів підзвітності в діяльності органу місцевого самоврядування та права на оскарження в діяльності органу місцевого самоврядування. Навели кілька прикладів з діяльності інших міських та сільських рад, а потім у фокус-групах виконали творчі завдання.

На закінчення дводенного тренінгу всі учасники навчальнаої команди отримали сертифікати. Обміняли схвальними відгуками стосовно тематики навчання, його важливості та актуальності, як для працівників виконавчого комітету, райдержадміністрації, так і для громадськості. Головною думкою цього заходу було твердження: верховенство права – це права людини. Цей навчальний курс був стартовим для нашого міста, наступним кроком стане дослідження послуг та  рекомендації по їх покращенню.

Як вже повідомлялося раніше, семінар проводився в рамках шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“, учасником якого є місто Пирятин.  Проект реалізується Академією Фольке Бернадотта в партнерстві з Асоціацією малих міст України, Києво-Могилянською академією, соціологічною агенцією ФАМА за фінансування Шведського агентства з міжнародного розвитку Sida.

Більше фото можна переглянути у рубриці ФОТОСВІТЛИНИ 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua