Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 листопада 2016 року 10:09

Шістнадцята сесія міської ради затвердила Положення про громадський бюджет (бюджет участі)

9 листопада відбулася шістнадцята сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. Затверджено низку цільових програм, внесено зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади, прийнято ряд важливих положень, спрямованих на активізацію громади та забезпечення її участі у місцевому самоврядуванні, розглянуто інші питання.

За пропозицією постійних комісій міської ради на сесії заслухано  інформацію начальника Пирятинського відділу поліції Олексія Возного щодо стану законності, боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. В ході обговорення було порушено цілий ряд злободенних, наболілих питань: як викрити діяльність закладів грального бізнесу? Яким чином покласти край цілодобовому продажу алкогольних напоїв у закладах, розташованих на автостанції „Пирятин“? Як забезпечити правопорядок на вулицях міста і сіл об’єднаної громади? Як підвищити ефективність профілактичної роботи серед молоді? Сесія прийняла рішення відновити практику проведення вечірніх рейдів із залученням депутатів і членів виконавчого комітету міської ради,  педагогічних працівників і правоохоронців відповідно до розробленого графіка; активізувати роботу зі шкільною молоддю, урізноманітнити виховні заходи, проводити їх у тісній взаємодії з радами з профілактики правопорушень, які діють у навчальних закладах; направити листи до Головного управління Національної поліції у Полтавській області стосовно припинення протиправної діяльності у сфері грального бізнесу, що здійснюється у місті Пирятині, та стосовно збільшення чисельності штатних працівників Пирятинського відділення поліції для укомплектування патрульної служби.

З метою профілактики злочинності на території міста і навколишніх сіл затверджено Програму взаємодії з правоохоронними органами, відповідно до якої із бюджету міської об’єднаної територіальної громади виділено близько 200 тисяч гривень для придбання камер відеоспостереження. Місця їх встановлення буде визначено робочою групою із числа працівників виконавчого комітету міської ради та правоохоронних органів та узгоджено з головами постійних комісій міської ради. Також виділено 10 тисяч гривень для облаштування спеціальної палати у хірургічному відділенні Пирятинської центральної райлікарні.

Наступними рішеннями внесено зміни та доповнення до міської цільової програми підтримки Пирятинського районного військового комісаріату (виділено 75 тисяч гривень на співфінансування реконструкції системи газопостачання та теплогенераторної), а також до міських цільових програм фінансування потреб комунального підприємства „Каштан“ на утримання об’єктів комунальної власності та служби благоустроюю.

Сесія підтримала клопотання управління Державної казначейської служби України у Пирятинському районі щодо виділення коштів на придбання комп’ютерної техніки, Головного управління статистики у Полтавській області щодо виділення коштів для проведення реконструкції теплогенераторної,  відділу агропромислового розвитку Пирятинської райдержадміністрації щодо підтримки сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, серед членів якого є декілька пирятинців – учасників антитерористичної операції. Із бюджету міської об’єднаної територіальної громади на умовах співфінансування з двома сільськими радами виділено 40 тисяч гривень для  участі в обласному конкурсі, який проводиться з метою розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації на теренах Полтавщини. Переможці конкурсу отримають фінансову підтримку з обласного бюджету для придбання сільськогосподарської техніки.

Важливим кроком на шляху активізації громади, забезпечення її участі у вирішенні нагальних проблем стало прийняття положень про місцеві ініціативи та громадський бюджет (бюджет участі). Відповідно до Положення про громадський бюджет вже з 1 грудня 2016 року міською радою будуть прийматися проектні пропозиції, фінансування і реалізація яких здійснюватиметься у 2017 році.

Крім того, сесія прийняла рішення ініціювати створення асоціації органів місцевого самоврядування „Асоціація об’єднаних громад“ та уповноважити взяти участь в установчих зборах Асоціації міського голову Олексія Рябоконя.

На завершення сесії депутат Олексій Михайлюк порушив питання щодо відшкодування коштів Ніні Шляхтич, дружині загиблого військовослужбовця Олександра Шляхтича, за придбане нею житло. Прийнято рішення скористатися тим, що Пирятинський район представлений у Полтавській обласній раді п’ятьма депутатами, і запропонувати їм ініціювати розгляд цього питання  на сесії обласної ради. Міська рада готова взяти дольову участь у відшкодуванні витрат на придбання житла родині загиблого учасника антитерористичної операції спільно з обласною радою, а у разі якщо питання не вирішиться на обласному рівні, виділити кошти із бюджету міської об’єднаної громади.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua